Én gang er ingenting, to gange er en tradition, er der nogen der siger. Det håber vi i hvert fald på, at det bliver, er indehaverne af de fire Gallerier i Fredericia enige om efter succesen med de to omgange Kunst’Tour sidste år. I forbindelse med påsken åbnes dørene for en ny omgang Kunst’Tour i Fredericia. Det er lørdag den 4. april og søndag den 5. april i tidsrummet fra klokken 10.00 til 16.00, hvor der bliver mulighed for en rask travetur rundt i byen med besøg i gallerierne og mulighed for at vinde fine kunstværker.

De fire gallerier er følgende:

Galleri Memphis, Ved Landsoldaten 5, Fredericia

Galleriet åbnede i juni 2013 i historiske og smukke omgivelser ved Landsoldatpladsen

Indehaver Vagn Sørensen fortæller, at han altid har interesseret sig for kunst og tidligere gennem mange år har arrangeret kunstudstillinger gennem sit arbejde i bankverdenen. Da han overtog lejemålet med henblik på at drive ejendomsmæglervirksomhed, var der også plads til at opfylde drømmen om at have sit eget galleri.
Han henter inspiration fra besøg hos gallerier og kunstnere over hele landet og forsøger hele tiden at finde nye navne og kunstnere indenfor billedkunst, skulptur og keramik.
Galleriet afholder løbende udstillinger med nutidigt, god og kvalitetsmæssigt billedkunst, grafik, keramik og bronzeskulpturer til overkommelige priser.
Den kendte Fredericia billedkunstner Dorthe Christensen udstiller i perioden 04.04 – 18.04 2015 i galleriet.

Atelier-Galleri Erik MJ, Norgesgade 20, Fredericia

Galleriet, der ligger lunt og hyggeligt placeret i en gammel avlsbrugergård åbnede i efteråret 2013, da billedkunstner Erik Møller Jørgensen vendte hjem efter mange år i udlandet. Erik er initiativtager til KUNST’TOUREN, som han har oplevet i andre byer med stor succes.
Galleriet er specielt, da det samtidig er Eriks atelier. Galleriet er bygget op omkring hans egne malerier med spanske motiver – og nu hvor han er tilbage i Danmark, er figur, kompositioner og landskabet vendt tilbage med de nordiske farver på paletten.

Galleri KunstSpiralen, Prinsessegade 39, Fredericia

KunstSpiralen er en forening af kunstnere, der i fællesskab driver Galleri KunstSpiralen i Prinsessegade 39 over gården. Galleri KunstSpiralen er indrettet i et gammelt pakhus i Fredericia midtby.
Her i disse rustikke og nostalgiske omgivelser er der 4 etager med kunst, kunsthåndværk og fine gaveideer.  
I Galleriet ses spændende og alsidig kunst og kunsthåndværk fremstillet af foreningens medlemmer. Der er for tiden 30 kunstnere repræsenteret på Galleriets 3 etager.
Den kendte lokale kunstner Preben Andersen har for tiden en stor særudstilling på øverste etage.

Det lille galleri, Prinsessegade 35, Fredericia

Det lille galleri forhandler originale litografier af bl.a. Michael Kvium, Julie Nord, Benny Dröscher, Anders Morgenthaler og Leif Sylvester.
Desuden skulpturer af Jens Galschiøt, samt malerier af Jacob Herskind.
For tiden soloudstilling med Troels Trier, som slutter 5. april.”

De fire gallerier præsenterer et bredt udvalg af kunst – lige fra mindre kunstværker og unikke gaveartikler til rimelige priser – til store og mere kostbare værker. Gallerierne har mange unikke og specielle kunstværker, og adskiller sig derved fra de massefremstillede produkter, som andre forretninger forhandler.

Ved besøg i alle fire gallerier har man mulighed for at deltage i en konkurrence om fine kunstværker, stillet til rådighed af de fire gallerier.

-Vi kan kun opfordre til at tage en gåtur rundt i byen og besøge vores gallerier. Det er ganske uforpligtende og gratis, og ingen skal føle, at de behøver at investere i kunst, bare fordi de aflægger et besøg hos os. Vi er kun glade for at vise vores kunst frem for så mange som muligt, er én af kommentarerne fra de fire gallerister.
Det er da altid godt at følge med i, hvad der rører sig i byen, og så er man også bedre forberedt, hvis man en skønne dag får lyst til at investere i et kunstværk, lyder det fra de optimistiske gallerister.

(Foto: PR )