Et triatlonstævne pakket ind i en masse kultur – det er opskriften på Fredericia City Triatlon, som i år smelter sammen med Kulturnatten. Ambitionen er at gøre triatlon-stævnet til en anderledes oplevelse at deltage i og være tilskuer til. F.eks. kommer løberne forbi et gadekunstværk, som byens børn har været med til at lave i Gothersgade. Imens svømmerne har udsigt til en skulptur af Jens Galschiøt til den ene side og kunstskibet M/S Bibiana til den anden.

”Vi vil gerne have, at dem, der besøger Fredericia i forbindelse med Fredericia City Triatlon, får en ekstra oplevelse ud over det sportslige. Programmet for Festugen i Fredericia indeholder over 100 arrangementer for både børn og voksne, så der er masser at kulturoplevelser at kaste sig over for både børn og voksne”, udtaler udvalgsformand Lars Ejby Petersen i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Omvendt kan triatlonstævnet også ses i det kulturelle program, hvor der bl.a. både er en kulturtriatlon for børn og en for voksne. Her bliver de kulturelle muskler trænet i tre forskellige discipliner – det kræver udholdenhed, men alle er vindere.

Fredericia City Triatlon lægger ud torsdag den 31. august med kanalsvømning og MTB City Race, der er et unikt mountainbikeløb, som bliver afviklet i den indre by i Fredericia. Løbet fører rytterne rundt i byens gader, igennem butikker, på Fredericia Vold og igennem havnemiljøet.

Samme dag kan du f.eks. opleve Kopf Kino, der er en interaktiv kunstevent, hvor byen er kulissen, og du er stjernen. Fredericia Gymnasium laver street art, og du kan opleve eller selv give en koncert på gadeklaveret. For de små er der forestillingen ” Der var en overgang”, som er en fortryllende, sjov og poetisk dukketeaterforestilling, frit baseret på H.C. Andersens eventyr Tommelise – og meget, meget mere.

Fredag den 1. september er der kulturtriatlon for børn i 4. klasse. Stomp, street art og posepoesi smelter sammen, når 4. klasserne gennemfører en benhård kulturtriatlon. Finalen bliver en fælles stomp på J.B. Nielsens Plads, hvor vi også skal høre de bedste kæmpedigte. Senere på dagen kan alle prøve kræfter med både street art og PosePoesi.

Kulturtriatlon for voksne bliver ikke mindre hård. De voksne skal gennemføre en benhård kulturtriatlon på Kulturnatten. Der er tre discipliner i form af tre stærke kulturoplevelser: En litterær baggårdsvandring, koncert med de tre kongelige tenorer, der har taget en sopran med og endeligt skyggeballet Kongens Nye Klæder.

Lørdag den 2. og søndag den 3. september løber det store triatlonstævne af stablen med mange discipliner og store oplevelser for deltagere og publikum: Oplev den korte sprint Mix Relay, DM Børne triatlon, DM Motionstriatlon sprint, DM Aspirant m/k sprint, DM Elite damer sprint, DM Elite herrer sprint. Der er start og mål på J.B. Nielsens Plads.