Når Grundlovsdag på mandag markeres med Grundlovsdag for børn i Legeparken, så foregår det i børnehøjde og Stadsarkivet stiller skarpt på nogle af de rettigheder, som er fastlagt i Børnekonventionen, der blev vedtaget af FN i 1989 – og som Danmark underskrev i 1991.

De voksnes ord og taler fylder meget på Grundlovsdag, men i Legeparken er det børnene, der kommer til orde – i mere end én forstand. I Børnekonventionens artikel 13 hedder det:
”Barnet skal have ytringsfrihed; denne ret omfatter frihed til uanset territoriale grænser at søge, modtage og videregive oplysninger og tanker af enhver art, enten mundtligt, skriftligt eller på tryk i form af kunst eller gennem en hvilken som helst anden udtryksmåde, barnet måtte vælge.”

– Det har vi på arkivet valgt i dagens anledning at omsætte til mottoet: ”dims og digt et grundlovs-JAM”. Derfor ruller vi ARKIV CAMP hen i Legeparken til Grundlovsdag for børn, hvor alle børn og barnelige sjæle kan ”dimse” og digte sit helt personlige grundlovs-JAM i krea-kegleworkshoppen.
Hvilke ord synes DU er vigtige, sjove, finurlige, anderledes eller mærkelige?

– Vi medbringer limpistoler, ord-dimser og dimse-dutter, og du kan være med til at sætte dit præg på parken med dine egne flotte krea-kegler. Aktiviteten er åben fra 11.30 til 16.00 for børn og deres voksne – dvs. fra 0 til 100 år, oplyser Stadsarkivar Lene Wul.

(Foto: Kolding Kommune )