I 2018 kan alle unge på 18 år veksle en KGL18-voucher fra Det Kongelige Teater til en valgfri forestilling eller klassisk koncert på teatret.

Vi vil fortsat gå nye veje for at skærpe nye generationers mod på kunst og lancerer derfor nu KGL18, hvor alle der er 18 år i 2018, eller bliver 18 år i 2018, kan få en voucher på 500 kroner til en eller flere valgfri forestillinger indenfor Det Kongelige Teaters eget repertoire”, udtaler Morten Hesseldahl, teaterchef, i en pressemeddelelse.

Invitation til samarbejde
I første omgang kører KGL18 som en test i 2018, men Det Kongelige Teater håber, at både politikere og andre kulturinstitutioner vil finde initiativet så interessant, at det fremover kan fortsætte som et bredere tilbud.

De erfaringer, som Det Kongelige Teater gør sig med KGL18, lægges åbent frem, så både andre kulturinstitutioner og Kulturministeriet kan vurdere resultaterne og forhåbentlig tage del i den videre udvikling.

Morten Hesseldahl uddyber: ”Det Kongelige Teater ser det som sit mål at være relevant og tilstede i så mange danskeres liv som muligt. KGL18 er vores forsøg på at investere i unge menneskers oplevelser, så vi sikrer os, at de får muligheden for at opleve noget af tidens stærkeste scenekunst og lyst til at vælge det fremover”.

De unge vil gerne den klassiske kunst
Det Kongelige Teater har gode erfaringer med at nå yngre målgrupper. 2016 var et rekordår, hvad angik andelen af børn og unge, der brugte teatret. Der blev solgt knap 90.000 unge-billetter, og de gratis workshops og aktiviteter samlede 35.000 børn og unge.

”Vi høster lige nu frugten af vores langsigtede satsning på de unge og ser KGL18 som en yderligere styrkelse af indsatsen. Sammen med succeser som Ung i Operaen og vores skoleforestillinger, har vi en tro på, at også KGL18 vil skubbe i den rigtige retning,” udtaler Morten Hesseldahl.

Tilmeldingen er åbnet!

Selv om tilbuddet først gælder forestillinger og koncerter i 2018, kan man som ung allerede nu tilmelde sig, og begynde at planlægge, hvad man vil se. Fra d. 16. august 2017 kan man indløse sin KGL18-voucher, der er gyldig helt frem til d. 31. december 2018.

Tilmelding: www.kglteater.dk/kgl18.

Voucheren kan bruges til Det Kongelige Teaters egne forestillinger og koncerter i 2018.

Tag en ledsager med
Man må gerne bruge sin KGL18-voucher til at invitere en ledsager med, så man kan dele sin oplevelse med andre. Eneste betingelse er, at KGL18-brugeren selv er med.