17. november inviterer Christiansfeld, Museum Kolding til åbning af den nye udstilling ADVENTSSTJERNEN. Og ikke nok med det, alle interesserede i Christiansfeld og omegn inviteres til at komme og møde museumsdirektøren til en snak om drømme, planer og ideer til museet – og også hygge.

ADVENTSSTJERNEN, en lysende udstilling

En rigtig Herrnhuter-stjernen består af 25 spidser, 17 med en firkantet fod (de lange spidser) og otte med en trekantet fod (de korte spidser). Og imens disse linjer bliver skrevet, sidder museets medarbejdere og frivillige og samler virkelig mange stjerner – museet åbner nemlig en særudstilling om og med Adventsstjernen. 

17. november kl. 15.00 er alle inviteret til at komme til Søstrehuset i Christiansfeld og få et lille foredrag om stjerne, og nyde synet af de mange stjerner. 

– Det forunderlige ved denne udstilling er, at den ikke er helt færdig den dag, den åbner. Udstillingen udvikler sig nemlig i takt med at skoleklasser kommer og samler flere Adventsstjerner, siger Steen Rosenvinge Lundbye, kulturarvschef ved Museum Kolding.

 

Mød museumsdirektøren
Drømme, planer og konkrete tiltag er der mange af – men hvad er det nu lige at Museum Kolding står for? Det kan man bliver meget klogere på 17. november, når udstillingen ADVENTSSTJERNEN er åbnet. 

Alt imens man kan hygge sig med et krus lun glögg og en småkage, fortæller Rune Lundberg, direktør for Museum Kolding om, hvad museet kan byde på, der er lagt op til spørgsmål, og gode ideer modtages gerne. 

– Sådan lidt banalt kan man sige, at vi er et ’museum for nogen, og ikke et museum for noget’, forstået på den måde, at vi skal være et museum, der gør meget mere end at vise gamle genstande, vi skal være et levende museum, der for eksempel står bag traditionen håndværkets dag, foredrag og samler arrangementer i kulturarvsmåneden – og vi skal også med genstande fortælle historien om en levende by, med en stor håndværksmæssig baggrund, siger Rune Lundberg, direktør for Museum Kolding.

PROGRAM

17. november 

Kl. 15.00: Fortælling om Adventsstjernen i museumsbutikken
Kl. 15.15: Udstillingen åbner
Kl. 15.30: Fortælling og samtale om museet

Museet er vært for en hyggelig eftermiddag, hvor vi lidt tidligt inviterer julen inden for med Glögg og kaffe og julesmåkager.