Det er sundt for krop og sjæl at synge, og gør vi det sammen, styrker det også fællesskabet. Det er blevet en fast tradition, at fredericianerne mødes på volden en dejlig sommeraften og bruger et par timer i selskab med de danske forårs- og sommersange. Mange benytter også lejligheden til at nyde den medbragte aftenkaffe sammen med andre sangglade mennesker.

I år er der alsang onsdag den 7. juni kl. 19.00, og som altid foregår det på Volden bag Det Hvide Vandtårn. Det eneste man skal gøre er at pakke aftenkaffen, tæpper eller klapstole og møde op til et par hyggelige timer i det fri. Alle er velkomne. Der bliver udleveret sanghæfter med aftenens sange til alle, og formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen, byder velkommen. Der skal synge ca. 20 håndplukkede sange, men der er en lille pause undervejs. Sangene bliver akkompagneret af musikerne Anders Kjerkegaard og Thomas Buur.

Der er fri entre til arrangementet, og der er nem adgang for kørestolsbrugere. I tilfælde af regnvejr bliver arrangementet flyttet til Det Bruunske Pakhus.

Alsang i Danmark
Begrebet alsang opstod i slutningen af 2. Verdenskrig, hvor folk i tusindvis samledes for at synge danske sange, især de velkendte fædrelandssange fra Højskolesangbogen. Dengang var alsangen et udtryk for danskhed og fællesskab og samtidig en fredelig og folkelig protest mod besættelsesmagten. Alsang er i dag på ingen måde en protest; tværtimod er det en hyldest til sommeren, friheden, den danske natur og vores sangskat.