132 indsamlere samlede 119.468 kroner ind, da de besøgte de fleste af Fredericia Kommunes husstande. Kommunen er opdelt i 162 ruter. Desværre har ikke alle husstande har fået besøg af en indsamler. Man kan dog stadig give sin støtte via Røde Kors hjemmeside www. rodekors.dk eller man kan støtte med kr. 100 ved at SMS’e rk100 til 1231.

Indsamlingsleder, Dagny Hjeresen, er meget tilfreds med resultatet, der er bedre en sidste års resultat og hun er glad for den opbakning den lokale afdeling af Røde Kors har oplevet til dette års indsamling. Hun oplyser, at der udover de knap 120.000 kr. skal lægges de pt. ukendte beløb, der er givet via mobilpay.

De indsamlede penge kommer til at indgå i Røde Kors’ katastrofefond, der bl.a. skal yde støtte til Røde Kors arbejde i f.m. konflikten i Syrien og Irak, hvor de fortsatte kampe har betydet, at store dele af den syriske og irakiske befolkning er på flugt. Over en million mennesker flygter fra voldsomme kampe i det nordlige Irak. Tusindvis af familier er fordrevet fra deres hjem og har akut brug for vand, mad og tag over hovedet. I Syrien er familier tvunget på flugt fra deres hjem. Civile sulter, fordi de er fanget i krigszoner afskåret fra selv de mest basale fødevarer. Næsten halvdelen af krigens ofre er børn, der vokser op midt i rædslerne og risikerer alvorlige ar på sjælen.

I det vestlige Afrika spreder den dødelige ebolavirus sig. Mere end 3.000 mennesker har allerede mistet livet, og mange tusinder er smittet i Sierra Leone, Liberia, Nigeria, Senegal og Guinea. Ca. 70 % af de smittede dør. Her går støtten til bl.a. spande, sæbe og desinfektionsmidler til lokalbefolkningerne, så de kan undgå smittefare. Der skal også bruges beskyttelsesdragter, ligposer, masker og handsker.

Knap 1,5 mio. mennesker (1/3 af befolkningen) er på flugt fra kampe i Sydsudan. En sultkatastrofe truer også nu med at ramme den hårdt prøvede befolkning, og mindst 50.000 børn er i overhængende fare for at dø af sult og sygdomme.

Også her i Danmark vil Røde Kors’ arbejde med sårbare og socialt udsatte i Danmark, få glæde af de indsamlede penge. Her går pengene blandt andet til Røde Kors’ besøgstjeneste for ensomme, til vågetjenesten, som besøger ensomme døende og til integrationsarbejdet.

I 2013 blev der i Fredericia indsamlet ca. 92.800 kr. af 98 indsamlerede.

”Det er fantastisk at opleve den opbakning vi har oplevet i år. Fredericias borgere har klart vist, at de tager på sig at hjælpe de mange medmennesker, der lider nød og afsavn bl.a. på grund af krige, naturkatastrofer og dødelige epidemier,” udtaler formand for Røde Kors i Fredericia, Bo A. Lundgreen.

(Foto: Miriam Nielsen )