Det kniber gevaldigt med både rengøring og hygiejnen hos Restaurant Hong Kong i Gothersgade i Fredericia. Det blev konstateret af Fødevarestyrelsen, da de var på kontrolbesøg den 20. oktober.

Ved tilsynet blev der fundet 3 pakker kyllingebryster i vasken i køkkenet, der havde en kernetemperaturen i kyllingebrysterne, som blev målt ved indstik til 18,5C. Kyllingebrysterne blev kasseret under tilsynet.

Fødevarestyrelsen fandt også en pålægsmaskine, som var beskidt med bl.a. hår samt kasserne til mel mv. der var beskidte.

– Den generelle rengøringsstand på stedet er ikke tilfredsstillende, skriver Fødevarestyrelsen i deres kontrolrapport.

En medarbejderen i køkkenet kunne heller ikke gøre rede for hvilken kritisk grænse der var gældende for tilberedning af varm mad til buffet (medarbejderen mente 52C og egenkontrolprogrammet sætter grænsen til 75C).

Efter kontrolbesøget fik Restaurant Hong Kong lov til at pille deres elitemærke ned, da de nu har mistet deres elitestatus.

Restaurant Hong Kong havde ingen bemærkninger ved kontrolbesøget.

(Kilde: Fødevarestyrelsen )