Hvis der er en ting, børn og voksne kan være fælles om, så er det sang, musik og dans. Og det var præcis, hvad dagplejen i Kirstinebjergdistriktet havde inviteret til fredag i sidste uge.

Klassikere som Mariehønen Evigglad, Se Den Lille Kattekilling og Min Kat Den Danser Tango var på programmet, da elever fra Fredericia Produktionsskole spillede Åh Abe-koncert for dagpleje- og vuggestuebørn fra Kirstinebjergdistriktet. KFUM-parken på Randalsvej lagde græs til sang, musik og dans, og alle havde en rigtig god formiddag.

”Sang og musik er noget, børn og voksne nemt kan være sammen om. Rytmerne giver børnene lyst til at bevæge sig, og at dagplejens musikfestival bliver holdt under åben himmel sikrer børnene frisk luft i lungerne. Det er et super arrangement”, fortæller Ole Steen Hansen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget, i en pressemeddelelse.

Musikfestivalen er en årlig tilbagevendende begivenhed, som både dagplejere og børn ser frem til. Kirstinebjergdistriktets vuggestuer var også inviteret med, så der var fuld gang i den foran den mobile scene, som Fredericia Produktionsskole havde med. Børnene havde hjemmelavede instrumenter med og spillede med på sangene.

Samarbejde så det synger
Musikfestivalen er et resultat af samarbejdet mellem dagplejen i Kirstinebjergdistriktet, Fredericia Produktionsskole og Fredericia KFUM.

”Børnene elsker at være med til musikfestivalen, og det er dejligt, at produktionsskolens elever vil komme og spille for os her i KFUM-parken, der ganske gratis lægger græs til. Dagpleje- og vuggestuebørnene bliver inspireret til selv at synge og spille, når de ser andre gøre det – og eleverne fra Fredericia Produktionsskole får et publikum at spille for. Det er ren win-win”, fortæller Lene Horn, der er pædagogisk leder i dagplejen i Kirstinebjergdistriktet.

Som afslutning på den musikalske formiddag var der mulighed for spise vandmelon og medbragte madpakker inden turen hjem.