36 cancerramte børn og unge får torsdag den 4. juni en oplevelse ud over det sædvanlige. Det sker ud for Middelfart Marina, hvor de introduceres til kapsejlads og skal dyste mod hinanden i matchrace.

– Formålet er at give kræftramte børn og unge en mulighed for at mærke suset fra kapsejlads, få smilene frem og bare nyde livet. Samtidig kan medarbejdere fra de virksomheder, som sponsorerer en båd til børnene, også selv få lov at sejle og mærke, hvor fedt det er, siger Peter Lang, OL-medaljevinder, som igen i år er instruktør.

Mange er involveret i kapsejladsen, bl.a. Team Rynkeby, Match Racing Denmark og en stor flok frivillige ildsjæle.

Der venter spændende overraskelser til publikum:

– Man kan være heldig at vinde en cykel fra Børkop Cykler ved at dyste med en hometrainer/cykelcomputer, fortæller medarrangør Petra Gade, som repræsenterer Team Rynkeby Trekanten.

På kajen vil der være smagsprøver fra Skarø Is, Summerbird og Merrild Kaffe. Der er også besøg af Cociobilen. For det mere eventyrlystne publikum er der mulighed for en sejltur i en RIB-gummibåd eller en Dragonfly-båd. Trænger man til lidt selvforkælelse, kan man få en afslappende massage.

Den kendte sportsjournalist Flemming Toft har lovet at kommentere begivenheden den 4. juni, så publikum kan mærke suset fra kapsejladsen inde på land.

Arrangementet afvikles ved Match Racing Denmark, Østre Hougvej 90 i Middelfart. De cancerramte børn og unge dyster på vandet fra kl. 10 med præmieoverrækkelse kl. 13, mens sponsorerne skal sejle kapsejlads ved 14-tiden.

Det er andet år, der afvikles kapsejlads for kræftramte børn og unge i Middelfart, og sidste år skulle have budt på en fantastisk dag for deltagerne, som har oplevet livets barske sider alt for tidligt. Børnene fik en dag med liv og action i fokus i stedet for sygdom.

Der er stadig plads til enkelte kræftramte børn, som måtte have lyst til at deltage i løjerne i Middelfart. Læs mere på hjemmesiden www.vind2015.dk og den tilknyttede facebook-side.

(Foto: PR )