På et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag vedtog Fredericia Byråd lokalplanen for FredericiaC. Det betyder, at blandt andet etablering af kanal ved FredericiaC snart bliver en virkelighed. Der er dog en indsigelsesfrist på fire uger for lokalplanen.

– Nu er infrastrukturen på plads for FredericiaC, som gør, at den fysiske plan for udviklingen kan gå i gang. Derfor skriver FredericiaC også kontrakt med MT Højgaard A/S i dag onsdag, oplyser projektdirektør på FredericiaC, Tim E. Andersen, til Fredericia Avisen.

MT Højgaard A/S skal stå for kanaludgravingen på FredericiaC.

Samtidig med kanaludgravningen, skal området omkring Gammel Havn i Fredericia klimasikres, så det beskyttes mod fremtidige oversvømmelser.

Mystik omkring finansieringen

Hvordan det pludselig er lykkedes at skaffe midlerne til etablering af kanalen ved FredericiaC, og hvad det kommer til at koste helt præcist, må stå i det uvisse.

– Jeg kan ikke komme ind på finansieringen omkring FredericiaC. Det eneste jeg kan oplyse er, at byggeriet kommer til at koste et tocifret millionbeløb, oplyser Tim E. Andersen.

Opførelse af boliger sat på standby

Selvom lokalplanen er vedtaget, bliver der i første omgang ikke opført boliger på FredericiaC. Finansieringen til boligerne er nemlig ikke på plads.

– Vi håber, at når infrastrukturen er på plads på FredericiaC, at der så dukker private investorer op, som vil putte penge i opførelse af boligerne på området. I første omgang gælder det, at få etableret området på havnen, slutter Tim E. Andersen.

(Foto: FredericiaC )