Der rodes med GPS og papirer eller tjekkes mail og sms’er på mobilen, mens foden træder på speederen og bilen kører. Alt for ofte går det galt. I 35 % af dødsulykkerne var der uopmærksomhed involveret, viste en undersøgelse fra Vejdirektoratet tidligere på året.

Derfor sætter Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension nu gang i en landsdækkende kampagne, der skal få flere til at holde øjne og opmærksomhed på trafikken og ikke alt muligt andet.

Som en del af kampagnen sætter politiet ind med kontrol overfor uopmærksomme trafikanter fra den 22. – 28. september.

Men allerede fra mandag den 15. september og ugen ud vil 11 kommuner male “Ring og sms inden du kører” på parkeringspladser, så bilisterne bliver mindet om det, før de sætter sig bag rattet.

I Fredericia er det parkeringspladsen i Norgesgade, der bliver malet torsdag den 18. september, så bilisterne bliver mindet om det, før de sætter sig bag rattet.

– Hvis du ordner papirer, taster på GPS’en eller læser mails på mobilen mens du kører bil, så risikerer du at overse andre trafikanter eller selv køre galt. Der sker alt for mange ulykker pga. uopmærksomhed, derfor skal vi huske på, at det at køre bil er en fuldtidsopgave, siger Ursula Friis, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

På kampagnens hjemmeside kan du teste, hvor langt man kører, mens man skriver en sms: http://www.sikkertrafik.dk/uopmaerksomhed

(Foto: Rådet for Sikker Trafik )