”Gør noget sødt for dig selv og dine nærmeste, og støt samtidig demensramte familier i Danmark.”

Sådan lyder budskabet fra Alzheimerforeningen i forbindelse med årets Huskedag, der sætter fokus på de 500.000 danskere, der er berørte af demens. Alle opfordres til at købe årets Huskekage, der er en lækker mango-tranebær muffin, som kan købes i alle landets føtex- og Bilka-bagerbutikker fra lørdag den 13. frem til fredag den 26. september.

Huskekagen er en venlig påmindelse om, at der er mange mennesker, der glemmer – ikke fordi de er glemsomme, men fordi de har en alvorlig demenssygdom. Derfor har vi alle brug for en Huskekage – formålet med Huskedagen er, at vi husker på dem, som glemmer.

Sød kage med et stærkt budskab

I Danmark er der for øjeblikket op mod 90.000 danskere, som er ramt af en demenssygdom og antallet er kraftigt stigende. Alzheimer sygdom og andre demenssygdomme er dødelige – og der findes endnu ingen kur. Derfor er der brug for massiv støtte og opbakning til de demente og deres pårørende, der lever under et konstant pres.

Overskuddet fra salget af Huskekager går til Alzheimerforeningens arbejde for de demente i Danmark og deres omkring 400.000 nære pårørende.

Læs mere på http://www.huskedagen.dk

Fakta om demens
· I Danmark lever op mod 90.000 mennesker med en demenssygdom
· Der er 15.000 nye tilfælde af demens i Danmark hvert år
· I 2040 forventes antallet af demente over 60 år at vokse til 120-155.000
· 400.000 personer i Danmark lever i dag med en dement i familien
· Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom.
· Læs mere på www.alzheimer.dk