Bilmanden Bjarke Linderoth startede sin forretning i 2003. I 14 år har han leveret kvalitetsbiler til det danske marked og nydt tiden som bilhusejer. Det gør han stadig, men i 2017 inviterede han Ermin Balešić ind som partner, om lidt bygger de et 1500 m2 bilhus.

Af Andreas Dyhrberg Andreassen

Der er travlt ved bilforretningen Linderoth, da jeg ankommer. De to ejere, Bjarke Linderoth og Ermin Balešić, hænger i telefonerne med kunderne, taster løs på computerne og viser biler frem for de kunder, som gæster dem denne fredag i juni måned. På værkstedet er Michael i gang med at arbejde på en Audi SQ5, imens kunden venter.

Jeg går indenfor og sætter mig ned. Efter nogle minutter kommer Ermin til kontoret. ”Kaffe?” ”Ja, tak,” siger jeg. Ermin går i gang med at producere. ”Han er ved at lære det,” griner Bjarke.

Vi sætter os ved mødebordet mellem de to kontorarbejdsstationer. ”Bjarke, kan du fortælle mig historien om bilhuset her?”

”Jamen, Linderoth er et solidt bilhus som jeg etablerede tilbage i 2003. Jeg havde indtil da arbejdet med salg af biler fra Tyskland til danske forhandlere. Jeg boede nord for Hamburg. Jeg havde travlt, men følte hjemve. Derfor rykkede jeg retur til Vejle og det blev starten på Linderoth A/S”, fortæller Bjarke og fortsætter:

”Vi har fra dag ét været kendt for kvalitetsbiler, samt et højt serviceniveau på både salg og eftersalg, hvilket vi også ønsker at blive husket for i fremtiden. Ja, kort sagt, kan man sige, at vi går ind for kvalitet frem for kvantitet, hvilket på vores sprog betyder lidt mere værdiskabende kvalitetstid til den enkelte kunde, hvor detaljegraden er høj og intet overlades til tilfældighederne.”

Spændende, hvordan kommer Ermin ind i billedet?

”Jeg havde længe gået med et ønske om en partner med et stort drive, engagement og kundeforståelse. Ham fandt jeg i 2017. Ermin har været i bilbranchen siden 2005. Jeg mødte ham allerede dengang og tænkte, at han var et spændende menneske. Sidenhen har han udbygget både sin viden og sit netværk markant. Det så jeg som en klar styrke”, fortæller Bjarke.

Vi drikker lidt af Ermins sorte kaffe. Den smager godt, selvom et par isterninger i dag, havde været fint at putte i. Solen brager ind gennem vinduerne.

Ermin, kan du fortælle lidt om din rejse?

”Frem til 2014 har jeg arbejdet hos Volkswagen Haderslev, Fredericia og Vejle, hvor jeg prøvede kræfter med alt fra erhvervs- til privatsalg, og herunder leasing. I 2008 fik jeg min første lederrolle, som salgschef ved Volkswagen i Fredericia. Senere blev jeg filialchef hos Volkswagen i Vejle. Jeg havde også prøvet kræfter med at sælge brugte luksusbiler ved Allan Hansen Automobiler, hvor jeg i særdeleshed arbejdede med de mange leasingformer – ”flex”, ”split”, sæson, privat og erhverv. Det har givet mig en god portion viden, som jeg er glad for at tage med videre til Linderoth. Det er naturligvis en drøm, der går i opfyldelse ved, at Bjarke har inviteret mig indenfor, som partner,” fortæller Ermin.

Processed with VSCO with hb1 preset

Hvad møder jeres kunder, når de besøger jer

her i bilhuset?

Ermin og Bjarke griner og svarer supplerende:

”Uanset hvilken dag, de måtte besøge os, så vil de blive modtaget af en af indehaverne i firmaet. Det synes, vi er en stor fordel, da der ikke vil være langt fra ord til handling – uanset om det drejer sig om en handel eller en udfordring, der skal løses på anden vis. Vi gør desuden meget ud af at have en flad organisation, hvor vi kan eksekvere hurtigt og løse opgaverne i dag, frem for i morgen. Og så går vi meget op i velvære og motivation – vi skal også have det sjovt, mens vi er på arbejde.”

Kan I sige lidt om jeres biler?

”Vores hjerter banker for kvalitetsbiler, men da vi er en multimærkeforhandler, handler vi naturligvis med alle bilmærker i alle prislag, hvor både kunderne og deres bil, uanset mærke og alder, er velkommen. Vi ønsker at favne bredt og derfor kan man på vores lager finde biler i alt fra mini-, mellem- til premium-segmenterne”, siger Bjarke.

Ermin fortsætter: ”Skulle det ske, hvilket jeg ikke håber, men at vi mod forventning ikke har netop kundens drømmebil, så mister vi ikke modet. Via vores danske og europæiske kontakter kan vi finde præcis den bil, kunden søger og have denne klar i løbet af meget kort tid”.

Processed with VSCO with hb1 preset

Hvad lægger I ellers vægt på i en handel?

”Vores kunder skal mærke vores seriøsitet og professionalisme. Ved handlens indgåelse garanterer vi naturligvis, at bilens historik er intakt. Ligeledes vil en bestillingsbil være fuldt klargjort, ligesom vores lagerbiler bliver – derfor er der ingen forskel på om man køber en lagerbil eller bestiller en til hjemtagelse, når det kommer til kvalitet, reklamation og klargøring,” fortæller Ermin. 

Hvor meget betyder finansieringen af biler i dag? Mange føler vist, at der er en jungle af muligheder?

”Jeg er enig, men uanset om, kunden forelsker sig i en lagerbil, eller bestiller en til hjemtagelse, så kan vi tilbyde meget attraktive finansierings og leasingvilkår. Inden for leasing kan vi tilbyde alt fra flex, erhvervs, privat, split til sæsonleasing. Det er også her forvirringen opstår, men vi giver os tiden til at finde den bedste løsning for vores kunder og forklarer de enkelte løsninger detaljeret,” siger Bjarke.

Hvad er jeres mission?

”Vi skal være en kompetent og seriøs rådgiver med udgangspunkt i de individuelle behov og være kundernes foretrukne samarbejdspartner, når det handler om bil og alt der drejer sig om denne”, fortæller Bjarke, Ermin indskyder også, at ”kompromisløs kærlighed til biler og tilfredse kunder betyder alt.”

Vi går ud på pladsen foran værkstedet og ser de mange biler. Bjarke taler med en kunde i røret imens. Han har set en SEAT online, som han gerne vil have. De taler om farve og interiør. Ermin fortæller, at der er meget birk i luften, så de skal allerede vaskes igen. ”Vi vaskede dem i onsdags”, den danske sommer er fantastisk, men den her del, kunne jeg godt undvære, men bilerne skal fremstå fra deres bedste side, så der er ingen vej udenom. Imens vi siger farvel, joker jeg med, at de gerne må vaske min bil. ”Det må vi finde tid til,” siger de, imens jeg kører fra deres bilhus på Ellehammervej.

Om lidt går de i gang med at bygge et nyt 1500 m2 bilhus. Så der er nok at se til for de to partnere. Det bliver spændende at følge den videre rejse. Den kan I følge her på www.budskabsfabrikken.dk