Louis Nielsen i Fredericia indleder nu den årlige nationale indsamling af gode genbrugsbriller til optikerkædens hjælpe-projekt i Tanzania.

– For at kunne fortsætte det gode arbejde i Tanzania er vi afhængige af at have et lager af gode genbrugsbriller, som kan få nyt liv på næsen af tanzanianere, der ellers aldrig ville få mulighed for at få hjælp til et bedre syn, siger chefoptiker Michael Biegala og tilføjer:

– Så når julepynten alligevel skal frem, håber jeg, at folk vil kigge skuffer og skabe igennem og donere eventuelle aflagte briller i vores butik.

Hjælp til tusinder
Louis Nielsen sender medarbejdere på ekspedition til Tanzania flere gange årligt for at give synsprøver og briller til mennesker, som ellers aldrig ville få råd til eller mulighed for at få hjælp til et bedre syn. Mere end 21.000 har fået hjælp siden 2010.

I efteråret var vinderen af Louis Nielsens modelkonkurrence, Årets Brillelook, Charlotte Schou med på en ekspedition til landsbyen Kisarawe, hvor mere end 1.000 mennesker fik hjælp.

– Det var overvældende at opleve den store forskel, det gør for mennesker – både børn, unge og ældre. De får bogstaveligt talt ændret deres liv til det bedre, fordi mange danskere støtter dem via Louis Nielsens projekt, siger Charlotte Schou.

Louis Nielsen har udarbejdet et tracking-system, der giver donorerne i Danmark en mulighed for at se, hvem der modtager deres genbrugsbriller, når og hvis de finder en ny ejer.

Dette og meget mere er det muligt at læse om på projektets hjemmeside: http://tanzania.louisnielsen.dk