Jørgen Schødts har de sidste femten år bagt brød, lavet kager og været en del af teamet hos Byens Brød. Drømmen om at blive bager startede tilbage i folkeskoletiden, da han kom for sent til timerne.

Jørgen Schødts holder en fortjent fridag. Han er normalt en af nattens helte, når han står tidligt op for at bage rundstykker, kager og alle de andre lækre specialvarer, vi som forbrugere kan købe. Der er gået femten år i Erritsø, men hvordan har rejsen været, og hvordan startede den. Det vil vi gerne vide, så vi har fanget Hr. Schødts, som han kaldes, på telefonen.

“Jeg har altid elsket at bage. Det stammer tilbage fra min skoletid. Der var en bager på vejen til skolen, og jeg måtte altid stoppe op og kigge ind ad vinduet for at se, hvad de lavede, og hvad der blev solgt. Jeg kunne samtidig dufte de dejlige kage. Det endte altid med, at jeg kom for sent til skole,” fortæller Jørgen Schødts og griner, inden han fortsætter:

“Duften i bageriet var tryllebindende, stemningen var god – det var noget helt særligt. Jeg voksede op i Herslev, hvor bageren også lå. Det var virkelig en dejlig tid.”

Hvordan blev du så bager?

“Jeg var fabriksarbejder, da jeg så en annonce om at komme i lære som bager. Det var noget, jeg skulle prøve. Det var en drengedrøm, og det var mærkeligt, at det nu kunne lade sig gøre. Faget var hårdt, men det med at lave kager og brød var lige mig. Jeg kunne godt lide det. Jeg blev senere Føtex-bager, og var også kort væk fra faget i en periode, inden jeg søgte hos Lars (Lars Hesselvig, indehaver af Byens Brød, red. ).

Hvordan har faget udviklet sig?

“Der kommer hele tiden lidt nyt, så forsøger man på nye ting. Det er det rare ved faget, at man pusler med lidt forskellige ting og så kommer der noget nyt.”

Ved siden af bagergerningen er Jørgen Schødts FDF’er, hvilket han har været siden 1978.

“For mig er det livet at være spejder. Nogen hænger ved – dem er jeg en af. Jeg har været med på mange landslejre. Sammenholdet og sammenværet er stærkt,” fortæller Jørgen Schødts, der i øvrigt kunne fejre sit bagerjubilæum med en kage i hans navn. Jørgen Schødts kan også fortælle, at han gennem 30 år har været frivillig i Hjemmeværnet også.

“I de sidste seks år har jeg været med Politihjemmeværnet, hvor man står og dirigerer trafikken, og meget andet. Der kan også komme udkald ved katastrofer, hvor vi skal hjælpe. Ja, det er generelt bare spændende at hjælpe andre.”

Jørgen Schødts er gift på 22. år med Anne-Marie og sammen har de fem børn. Af sin arbejdsplads, Byens Brød, har Jørgen Schødts fået et stort tillykke og et lækkert weekendophold med fruen på Hotel Trinity i Fredericia. Tillykke Jørgen.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/78034?&q=a8ef615e-8314-4194-95e9-c81006923fd3&p=9099cd99-9590-40a7-b97a-0599c89ea5bd&ts=1568531319&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=f9786748333eb3595271bf4257ae4b11
Køb billet her

Skriv en kommentar