Jeg er en sjuft!

Det kom som en overraskelse, ja nærmest et chok.

Først var jeg rystet; jeg forsøger jo at leve et nøjsomt liv. Som en god kristen, passe på min familie, min hustru og vores børn, passe mit arbejde, står altid parat når familie, venner, naboer eller kolleger har brug for hjælp, og forsøger, efter bedste evne, at gøre en forskel med frivilligt arbejde.

At jeg er en sjuft kan alligevel ikke bringes i tvivl; for det kommer fra det lokale byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Jan Schrøder: ”du er en sjuft Torben Møller Jørgensen”, og naturligvis ved Jan Schrøder, om nogen, hvad en ”sjuft” er.
Det må være lige så sikkert som Dansk Folkepartis garanti for at sikre efterlønnen.

Om Jan Schrøders konstatering af, at jeg er en sjuft skyldes min kommentar til DF´s massive eksponering i presse og de sociale medier, da Susanne Eilersen (DF) oplevede at en af hendes valgplakater blev udsat for hærværk op til Europaparlamentsvalget, ved jeg ikke.
Jeg mente, og mener fortsat, at denne eksponering var voldsom og virkede ynkelig. Og det var den fordi, hærværk mod valgplakater er et generelt problem, og ikke et isoleret angreb på DF.
Men at nævne dette overfor DF nærmer sig åbenbart en forbrydelse, og hvis man så, som jeg gjorde, opfordrer Jan Schrøders partifælle, Susanne Eilersen, til at gå forrest, også når andre partiers plakater udsættes for hærværk, så er reaktionen larmende tavshed. Tavshed er også belejligt, for så forpligter man sig jo ikke til noget.

Igennem mere end 30 år har jeg beskæftiget mig med og interesseret mig for politik.
Jeg har dog aldrig tidligere oplevet nogen kalde mig, eller for den sags skyld andre, en sjuft eller tilsvarende, uanset hvor uenige vi har været. Hverken kommunister, Hizb ut-Tahrir, Fascister, Nazister, Den Danske Forening, autonome eller andre radikale kræfter.

Tak, Jan Schrøder, fordi du med dit vidende væsen tilfører den politiske debat denne flotte sprogblomst, og ingen kan som du, beskrive hvilket menneske jeg er.
Det bliver spændende at se hvordan Dansk Folkeparti, men dig som intellektuel bannerfører, vil sætte helt nye standarder for den politiske debat i Fredericia de næste 3½ år.

Med venlig hilsen

Sjuften,
Torben Møller Jørgensen
Skovvej 2
Fredericia