Jakob Mikkelsen er i gang med sin tredje sæson i FHK. Han har været der fra det første år i 1. division, hvor det hele var lidt nyt og til nu, hvor man står med en topmoderne arena. Vi har mødt Mikkelsen til en længere snak om tiden i FHK, hans fremtidsplaner og meget andet.

I sommeren 2017 flyttede Mikkelsen til Fredericia. I sin første sæson i klubben pendlede han frem og tilbage, da han skulle færdiggøre gymnasiet i Aarhus. Nu bor han i Gothersgade i lejlighedskomplekset, hvor Rune Andersen, Rune Schrøder, Jakob Frederiksen, Kasper Young og Jimmi Andersen bor.

”Det er hyggeligt at bo der. Vi bor en masse gutter sammen, så vi hygger. Det er lidt kollegie stemning over det,” siger Jakob Mikkelsen.

Hvad får du tiden til at gå med, udover håndbold?

”Jeg arbejder jo ved thansen som sælger. Jeg spiller også en del PlayStation og vi laver også mad sammen, når tiden er til det. Vi er også ude i byen at spise. Da Tacos stadig var, kom vi der, ellers er vi også på steder som Urbania Streetfood og Café Østerstrand. Det er hyggelige og gode steder,” fortæller højrebacken.

Snakken drejer sig nu hen mod det sportslige, og vi spørger indtil, hvordan Jakob Mikkelsen ser på tiden i FHK.

”Det er gået fint. Jeg starter fint ud i første sæson. Det er der, hvor man skal mærke hvordan det er at spille seniorhåndbold. Jeg greb det fint an, synes jeg. I år to gik det fint og jeg fik mere ansvar, men ved juletid blev jeg skadet og var ude resten af sæsonen,” udtaler Mikkelsen og kommer ind på rollen i år på holdet:

”Det er lidt svært at sige, vi er tre højre backs og de er to garvede, Peter Nielsen og Nikolaj Mehl. Men jeg ser min rolle som værende fin. De er meget samme type, de to. Jeg skiller mig ud i forhold til dem med spillestilen, så jeg forventer at få den form for spilletid, som jeg har fået hidtil i klubben,” forklarer han.

I Mikkelsens første sæson i FHK var ambitionen top-9, i sidste sæson var den top-6. Nu er ambitionerne skruet yderligere i vejret med top-3 og det kan også mærkes for den unge høre back.

”Vi har taget et step up hvert år. Især i år. Alt udenom er på liganiveau, det er holdet også. Nu skal vi bevise det. Vi spiller kun 1. division og vi skal bevise, at vi skal i ligaen,” slår Jakob Mikkelsen fast.

Hvordan er det, at alle peger på jer som favoritter til at rykke op?

”Det synes jeg egentlig er fint. Vi går ydmygt ind til opgaven, sådan vinder man kampene. På papiret er vi favoritter. Man kan tabe det hele ved at gå ladt indtil opgaven. Det skal vi have fokus. Alle slår alle, vi har tabt til hold, der har været dårligere end os før, så det skal vi være vi være obs på,” siger Jakob Mikkelsen.

Den moderniserede arena og HK Ultras

FHK indviede den moderniserede thansen Arena mod HEI med 1.825 tilskuere på lægterne. Det er en dag, som den hårdtskydende back ser tilbage på med glæde.

”Det var en fed dag. Der var rigtig mange mennesker. Det har vi glædet os til i lang tid, når vi har kigget derind. Det var et fedt arrangement,” forklarer Jakob Mikkelsen, der satser på det startskuddet til, at thansen Arena skal blive FHKs bastion:

”Det er det, vi håber. Det regner jeg stærkt med at det bliver. Det betyder rigtig meget, at der er så mange tilskuere. Det giver ekstra procenter. Det giver ekstra procenter, når vi skal spille om point. Ultras er rigtig gode til at bakke op om os. Vi kæmper også for Ultras, når vi er på banen. De er vigtige for os, også i forhold til at gøre arenaen til en bastion,” siger Mikkelsen.

Giver de mange tilskuere jer en fordel?

”Det tror jeg det gør. En tætpakket hal giver noget. Det skal give os ekstra, det kommer til at betyde noget. Hallen ligger op til det hele, og så er det op til os at udnytte det,” fortæller Jakob Mikkelsen.

Mikkelsens drømme

Trods sine 21 år, har Jakob Mikkelsen prøvet en del ting som håndboldspiller allerede nu. Vi skal dog tilbage til ungdomstiden for at finde det, der er det personligt største for ham.

”Det største var at vinde U18 DM-guld. Det satte gang i det hele for mig, og det gjorde, at jeg kom på landsholdet, og gjorde, at jeg senere hen kom med til U-VM, hvor vi fik sølv. På papiret er VM-sølv nok det største, men da jeg rendte skadet rundt og ikke spillede nogen rolle, er DM-guldet det største for mig personligt, da det var noget jeg virkelig var med til at vinde,” udtaler Mikkelsen.

Hvad drømmer du om som håndboldspiller?

”Det er svært at sige. Det er et vidt spørgsmål. Kortsigtet drømmer jeg om liga. På længere sigt er der meget der kan ske. Det kan være både udlandet og noget herhjemme. Jeg tager det som det kommer,” siger Mikkelsen.

Har du noget idol og en klub, som du følger særligt?

”Jeg synes, at jeg kan lære meget af Kasper Søndergaard . Eller har jeg ikke noget specielt idol. Det er meget klubber jeg har været i, som jeg følger og holder med. Derfor er Århus Håndbold også dem jeg holder med,” forklarer højrebacken.

Kan du få alle dine ambitioner opfyldt i FHK – også på sigt?

”Vi kan nå langt. Opbakningen i byen er til det. Nu må vi se – hvis vi rykker op og det bliver det fint, så kan det sagens lade sig gøre. Det kommer meget an på opbakningen, men vi har rigtig stor opbakning , så jeg tror, at det kan lade sig gøre,” lyder ordene fra Jakob Mikkelsen.

Fakta Jakob Mikkelsen
21 år
Er i gang med sin tredje sæson i FHK
Har boet i Fredericia i et år
Har en kæreste
Arbejder som sælger i thansen

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det