International Business College (IBC) har i 2014 opnået et rekordresultat på 11 millioner kroner, som er en forbedring på 24 procent i forhold til resultatet for 2013.
”Efter en længere årrække med solide regnskaber er 2014 IBC’s bedste nogensinde med et resultat på 11 millioner kroner. Omsætningen var 325 millioner kroner i 2014, og med en egenkapital på nu 284 millioner kroner er IBC godt rustet til fremtiden,” siger H. C. Mejer Hansen, formand for IBC’s bestyrelse, der netop har godkendt årsrapporten for 2014.

2014 var et år med ekstraordinære udfordringer for IBC, og derfor er det stærke resultat særligt positivt og tilfredsstillende.

”Endnu mere positivt er det, at IBC i alle analyser og undersøgelser af elev- og medarbejdertrivsel, effektivitet, kvalitet, fastholdelse og innovation ligger blandt landets bedste skoler. Med afsæt i IBC’s mission om “at være et bedre sted at lære” vil vi udbygge IBC’s position som regionens bedst kendte og foretrukne udbyder af merkantile erhvervsuddannelser, gymnasieuddannelser, voksenuddannelser og skræddersyede efteruddannelser,” uddyber H. C. Mejer Hansen.

IBC vil styrke sig med samarbejdsaftaler, partnerskabsaftaler og campusdannelser med andre uddannelsesinstitutioner i Syd- og Sønderjylland.
Det er første gang, IBC offentliggør årsrapporten, der samtidig er den sidste for Jørgen Houmann som administrerende direktør efter 33 år i spidsen for Kolding Købmandsskole og IBC. Han forstætter som innovationschef på IBC, mens Jens Gamauf Madsen bliver ny administrerende direktør for IBC.

”IBC råder over topmoderne undervisningsfaciliteter, herunder IBC Innovationsfabrikken i Kolding, det prisbelønnede kompetenceudviklingscenter på 15.000 kvadratmeter med kunst, arkitektur og design som innovative rammer for mennesker at udvikle sig i. Jeg er meget tilfreds med at kunne give en økonomisk solid og veldreven institution videre til Jens Gamauf Madsen, som vil styre den sikkert videre,” siger Jørgen Houmann.

FAKTA IBC 2014
Omsætning: 325 mio. kr. Resultat: 10,9 mio. kr. Balance: 702 mio. kr., heraf 284 mio. kr. i egenkapital.
3.768 årselever, 500 medarbejdere og cirka 62.000 kvadratmeter undervisningsfaciliteter på fem lokationer i Aabenraa, Fredericia og Kolding.

(Foto: Adam Mørk/IBC)