#GåMedSSB er det seneste tiltag fra den Vesterbro-baserede forening, SSB. Foreningen med hjemsted på Valdemarsgade på Vesterbro har siden december været helt lukket ned på grund af Corona, men det stopper ikke den aktive forening i at lave arrangementer for medlemmerne. Søndag d. 7. marts har SSB nemlig gået sammen – hver for sig.

SSB har altid placeret sig som foreningen med et socialt sigte og engagement. SSB’s mærkesager er derfor at arbejde for bedre idrætsforhold på Vesterbro, sikre et bredt udbud af børne- og ungeaktiviteter samt sikre idrætstilbud til idrætssvage målgrupper, såsom etniske piger, drenge og kvinder, børn med særlige behov, ældre og mange flere.

Corona har givet foreningen svære vilkår. Alle normale aktiviteter er indstillet som følge af regeringens nedlukning af samfundet. Men en nedlukning stopper ikke SSB i at lave aktiviteter for medlemmerne. I gymnastikafdelingen har man blandt andet lavet fælles dansetræning og fælles styrketræning – alt sammen hjemmefra, hver for sig.

Hver fredag kan medlemmerne på SSB’s sociale medier finde ugens weekendaktivitet, der opfordrer til at tage familien med ud i den friske luft og opleve både København og naturen. Eksempelvis har der været BYG-ET-MONSTER-konkurrence og små trænings- og dansevideoer for hele familien.

Søndag d. 7. marts havde SSB inviteret til et arrangement for alle medlemmer, hvor opfordringen var klar: Vi skal ud i den friske luft og bevæge os. For at skabe mere sammenhold og synlighed om foreningen har arrangørerne bag lavet gå-skilte, som medlemmerne har printet ud og taget på – så var ingen i tvivl om, at SSB er en forening, man er stolt af at være en del af.

I en tid hvor vi savner at mødes om idrætten og dyrke fællesskabet, har vi forsøgt at bevare det stærke sammenhold, vi har i SSB – både med det her arrangement, men også med de øvrige initiativer foreningen laver”, siger projektleder for #GåMedSSB Louise Alnøe – der udover dette projekt er ansat i gymnastikafdelingen i SSB.

Det har været en fantastisk dag. Vi startede ud med at sidde foran Idrætsfabrikken –  hvor SSB hører hjemme til hverdag – og uddele chokoladebarer sponsoreret af Føtex Carlsberg til de første 50 medlemmer, der kom forbi. Resten af dagen har vi kunne følge med i medlemmernes gåture – både rundt på Vesterbro, men også fra sommerhuse. Det har været virkelig skønt at se SSB’s medlemmer komme ud og bevæge sig igen – sammen hver for sig”, fortsætter Louise.

Efter dagen blev der trukket lod om fede præmier til de bedste, sjoveste og skøreste billeder fra dagen, ligesom alle der skrev det antal skridt, de havde gået, var med i konkurrencen om en masse præmier. Det er ikke antallet af skridt, der var afgørende – men blot at man kom ud, var med og bevæge sig.

Det har været en stor succes, og vi er glade for at vi igen har lavet noget sammen i SSB – selvom det måtte foregå hver for sig. Vi har derfor besluttet at lave et lignende arrangement den første søndag i april, som vil blive i påskens tegn. Så der håber vi at se det samme antal medlemmer – og gerne endnu flere!”, lyder det fra en glad projektleder.

Læs mere om arrangementet på SSB’s facebook: https://www.facebook.com/events/174530914436320/