Hundehvalpen Zoey har fra den første dag været en livlig og glad hund, der stort set aldrig holder sig i ro. Ejerne har haft fuldtidsarbejde med at passe hvalpen, der har usædvanlig meget energi. Men i forrige uge gik det helt galt, da hunden fik åbnet et skab og fandt to strømper, som den slugte.

Zoey er en meget ung hund, der kun er 5 måneder gammel. Fra starten af ville hun lege, bide, hoppe og sætte snuden i alt. Hun kom meget tidligt ind til et normalt kontroltjek hos dyrlægerne i Erritsø, hvor der blev snakket om kost, velvære og hundepleje. Dyrlægerne syntes at hun er en fantastisk hund, og hun er allerede stor, men bliver meget større endnu.

Alt gik som det skulle med at flaske hunden op, indtil i forrige uge.

– Vi blev pludselig ringet op af ejerne, der var meget ulykkelige. For Zoey havde spist nogle strømper. Hun havde været i et skab og fiske dem frem, uden at de havde opdaget noget. Næste dag opdagede ejerne at der hang et stykke stof ud af endetarmen på Zoey. De blev chokerede. Stoffet fik de trukket ud og troede dermed at problemet var slut. Men det var det ikke, beretter dyrlæge Karin Holme Toft.

Hunden blev pludselig meget dårlig. Den lå helt stille på gulvet og pev og ville hverken have mad eller drikke. Samtidig begyndte den at kaste voldsomt op. Dyrlægerne på Erritsø Dyreklinik ønskede straks at se Zoey. Derfor kørte ejerne akut ned til klinikken:

– Da vi fik Zoey ind på klinikken, kunne vi mærke at der sad noget omkring maven, der ikke skulle være der. Så vi besluttede os for at tage et røgentbillede. På billedet kunne vi se, at der sad noget fast i hendes tarme. Derfor var der kun operation tilbage, fortæller Karin.

Schæferhunden er blevet syet sammen og kæmper nu for sit liv (Foto: AVISEN)

Zoeys ejere fik den dårlige nyhed. Men de var ikke i tvivl om, at dyrlægerne skulle hjælpe Zoey. Den unge schæferhvalp kom i fuld narkose. Herefter blev hundens mave skåret op. Dyrlægerne kunne herefter fiske en komplet strømpe ud af tarmen på schæferhunden. Den var stor og sad meget uheldigt:

– Der havde samlet sig en masse betændelse omkring strømpen. En hund kan selvfølgelig ikke fordøje et stykke stof. Den havde været heldig med den første strømpe, der kom ud på naturligvis vis via afføringen. Men den anden strømpe havde sat sig fast i tarmen. Så det var en meget alvorlig situation, siger Simon Vølund, der opererede hunden.

Dyrlægerne var meget usikre på om Zoey kunne overleve denne omgang. Der er ingen garantier i sådan en alvorlig situation. Ejerne blev chokerede over at se strømpen, som var blevet fjernet fra Zoeys mave.

Denne strømpe sad fast inde i tarmen på hunden (Foto: Privat)
En svær operation med en strømpe der skulle ud (Foto: AVISEN)

Hunden fik antibiotika, skånekost og meget ro. Samtidig tog man på hjemmebesøg og tilså den unge hvalp. Ejerne var meget nervøse, så det krævede en del telefonsamtaler og sygebesøg, fortæller Karin Holme Toft:

– Faktisk klarede Zoey det forbløffende godt. Den var meget mere livlig, end vi havde forventet. Der kom så nogle kriser, hvor den havde smerter og derfor ikke havde det så godt. Men lige nu ser det fint ud.

Allerede 4 dage efter operationen var hunden igen på benene og klar til at opdage verden. Men hvordan skal man undgå at Zoey igen spiser noget, hun ikke må? Dyrlægerne opfordrer ejerne til at holde godt øje med hende, og så kigger de på kosten.

– Desværre er der indimellem nogle hunde, der bare spiser ting, de ikke skal. Så vi har set det før. Men vi håber naturligvis at Zoey har lært, at det kan komme til at gøre meget ondt, hvis man spiser de forkerte ting.

Dyrlægen hygger om Zoey efter operationen (Foto: Privat)