Så er det nu. Danmark tager lørdag aften hul på EM-slutrunden, hvor det i Parken går løs mod Finland, der på papiret er gruppens svageste modstander og derfor vil andet end en dansk sejr være en skuffelse.

Sidste år blev EM udskudt og der har derfor været ventet med længsel på, at den store fodboldbegivenhed finder sted. Slutrunden er fordelt over en del nationer, heriblandt Danmark. Der venter derfor tre indledende kampe i Parken for danskerne, og en ottendelsfinalen spilles også i den danske nationalarena, og det skal være med til at få danskerne godt igang med turneringen. Bedømt ud fra det danske landshold i de seneste par år, så er holdet ikke bare med for at være med, man vil opnå noget.

Det står i stærk kontrast til den historiske triumf i 1992. Danmark er ikke at kimse af, og med resultaterne i de seneste år er det ikke en nation, som man vil se andre nationer undervurdere. Et uafgjort resultat mod Tyskland, ganske vist i en træningskamp, men i en halvsløj præstation, siger en del om, at man godt kan forvente noget af Kasper Hjulmands mandskab.

Spændende bliver det at følge, hvad danskerne gør i front. I de seneste par kampe har Jonas Wind ikke startet inde, men med hans kompetencer som en klassisk angrebstype i forhold til de øvrige alternativer som eksempelvis Kasper Dolberg, så kan det være løsningen mod Finland, der formentlig vil stå kompakt og danskerne derfor har brug for en klassisk angriber, der ikke behøver at have spidskompetencerne i spillet med fødderne.

På det danske hold er der en kolossal bredde og et stærkt kollektiv. Der er naturligvis Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, der skiller sig ud profilmæssigt, men i sidste ende er det kollektivet, der skal bære danskerne langt. Især defensiven med Simon Kjær i spidsen virker bundsolid, og hvis den rammer niveau, så er danskerne godt på vej, og den nye struktur gør, at alt andet end et videreavancement vil være en skuffelse.

Nummer et og to i hver pulje går videre, og derudover går de fire bedste treere videre, og det stiller danskerne med gode kort på hånden, hvis man som ventet starter ud med at vinde over Finland. Et point i de to øvrige gruppekampe mod Rusland og Belgien bør derfor være nok til at snige sig med videre, selvom danskerne også må anses som favoritter mod russerne, mens belgierne tager favoritværdigheden i det opgør.

Til hver af de indledende gruppekampe har vi spurgt en række erhvervsdrivende og politikere om deres bud på opgørene. Til kampen mod Finland er der ingen tvivl. Samtlige vi har spurgt tipper dansk sejr.

Skriv en kommentar