Med alderen bliver det konstant vanskeligere at komme op af lænestolen, men der er hjælp at hente. Nu er det nemlig muligt at blive hjulpet op af en løftestol med elmotor, og den mulighed har rekordmange fredericianere opdaget.

– Muligheden med motorstolene har eksisteret længe, men det er først for alvor de seneste to år, vi har mærket den stigende interesse. De seneste to år er salget fordoblet, fortæller Hans Christian Toft fra Møbelkæden Toft Bolighus, der forhandler løftestole fra den tyske producent Himolla.

Popularitet fortsætter

Hans Christian Toft spår, at salget fortsætter med at sætte nye rekorder fremadrettet.

Ifølge møbelhandleren vil især plejehjem være storaftagere på grund af en række fordele for både personale og borgere. Ældre i egen bolig har også fået øjnene op for mulighederne og funktionerne, så den ældre bedst muligt gør sig uafhængig af hjemmehjælpen, og der vil sandsynligvis også komme vækst.

Himollastolen fås i over 80 forskellige udgaver, og der findes specialudviklede modeller til brugere med en vægt på over 200 kilo, så der er mulighed for at få en skræddersyet stol til den enkeltes behov.