Et enigt byråd i Fredericia Kommune købte tirsdag Bülows Kaserne for 32 millioner, og har med det samme lejet det ud som asylcenter indtil d. 31. december 2015, som giver en lejeindtægt på 7 millioner.

Altså…en udgift på 25 millioner kroner, som vores kære byrådspolitikere har lånt af kommunenkassen. Om det er en god investering for Fredericia, kan kun tiden vise.

Men livet i en idyllisk dansk soveby, kan da pludselig gå hele amok med nyheden om, at Fredericia skal have et asylcenter. Fredericia er voldsomt plaget af tricktyverier begået af udlændinge lige nu. Skal vi nu have endnu flere fremmede i byen og derfor frygte for mere kriminalitet?

Men det er jo syriske flygtninge, som er på flugt fra Islamisk Stat (IS) og Assad-regimet, og som har gennemlevet noget, vi end ikke kan forestille os!

Hvor er næstekærlighed hos fredericianerne henne?

Byens grundlæggelse er jo kendt for, at være meget multikulturel. Europæere er jo valfartet i tidernes morgen til fæstningsbyen, hvor folk kom fra de tyske fyrstendømmer, Portugal, Frankrig, Italien og Polen for at bosætte sig. Det som har gjort, at Fredericia har fået et internationalt præg. Og med den baggrund skulle fredericianerne jo gerne være vant til folk udefra!

Altså at forskellige kulturer har mødtes og beriget hinanden.

Men det er måske slut nu?

Tag nu ja-hatten på og kom videre. Denne gang drejer det sig kun om 14 måneder!

Det gavner jo også byens forretningsliv, når omsætningen i detailhandlen stiger.

Lad os nu tage imod flygtningene med åbne arme og sige: Velkommen til Fredericia – Byen for alle!