Der er national enighed om, at en trekant er danskernes foretrukne sexfantasi. Analsex og forestillingen om at bruge sexlegetøj går også igen i flere regioner, mens andre sexfantasier kun ligger i top fem i en enkelt region. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

Forestillingen om, at se partneren tilfredsstille sig selv, får det til at dunke i mere end hver tiende københavners nedre dele. Sexolog Sara Skaarup mener, at det kan være en modreaktion på de seksuelle vibrationer, der er i storbyens gadebillede.

”Der er slalom mellem sexbutikkerne og nøgenbilleder på busserne, og mængden af steder, hvor man kan udfolde og udforske sin seksualitet, er stor. Det kan gøre det attraktivt og tændende at fantasere om at se kæresten tilfredsstille sig selv, for det er noget af det allermest intime, der kun eksponeres for dig,” forklarer hun til Søndagsavisen.

I Region Sjælland bliver hver tiende ægget af forestillingen om at give den gas som pornoskuespiller. En fantasi hvor man er mega potent og er befriet fra skam og fordømmelse, fordi ens rolle jo netop er at have sex, forklarer Sara Skaarup.

”I mindre byer er der ofte en større fordømmelse af folk, der er meget aktive seksuelt eller skiller sig ud, så måske har man brug for at fantasere sig til en højere seksuel frihed, ender der er i samfundet,” vurderer hun.

Oralsex vil mange måske ikke betragte som noget specielt eller eksotisk, men blandt nordjyderne og borgerne i Region Syddanmark ligger den i top fem.

”Jeg har selv boet i Nordjylland, og mit generelle indtryk er, at man ikke på samme måde som i storbyen havde nemt ved at snakke om sex. Det samme gør sig måske gældende i Syddanmark, og derfor er oralsex i højere grad et uudforsket territorium, ” forklarer sexolog Bastian Larsen til Søndagsavisen.