Halloween er mere populært end nogensinde før…. Det mener Danmark’s største kostumewebshop: Temashop, som kan se at salget op til den populære amerikanske højtid er steget med 50% i forhold til 2018. Halloween har derfor overtaget danskernes ellers normale favorit højtid – Fastelavn.

Årligt sender kostume webshoppen Temashop mere end 300.000 pakker ud i Skandinavien til henholdsvis Danmark, Norge, Sverige og Finland. Indtil nu har Fastelavn været webshoppens travleste højsæson, men i år bliver børnenes fest overhalet af den skræmmende amerikanske høj- tid: Halloween.

“I år ser vi en kæmpe stigning i salget op til Halloween kontra sidste år. Danskerne har i den grad taget den skræmmende højtid til sig, og det kan ses på bundlinjen. Vi har i den sene- ste måned solgt 50% flere Halloween kostumer og dekorationer i forhold til 2018,” lyder det fra Temashop.dks CEO og Founder, Daniel Diness Andersen.

Det er derfor ikke nogen overraskelse, at der er travlt i disse dage på Temashops lager i Pjedsted.

“Vi har rigtig travlt i øjeblikket. Dagligt har vi mellem 3000-4000 ordre, så alle vores ansatte arbejder på højtryk for at sikre, at både børn og voksne når at få deres Halloween kostumer til tiden,” fortæller Daniel Diness Andersen.

Derfor er danskerne blevet vilde med Halloween

Danskerne er de senere år blevet mere og mere vilde med den amerikanske højtid. Gys og gru er pludselig blevet trendy, og det at jagte “det uhyggelige” er blevet til en sport.

Hvor fascinationen til “det uhyggelige” kommer fra, har Temashops administrerende direktør Daniel Diness Andersen en klar ide om.

“Vi mener at vores salgstal i år skyldes, at den amerikanske Halloween tradition bliver mere og mere integreret som værende en højtid i Skandinavien. Her kan vi tydeligt se at flere og flere voksne og børn afholder årlige Halloweenfester og pynter op til Halloween i hjemmet. Samtidig ser vi også, at amerikanske storfilm og serier har en stor indflydelse på salget op til Halloween. Her har vi blandt andet set en stigning i salget af Nonne kostumer i år. Dette mener vi, skyldes gyserfilmen “The Nun” som havde premiere sidste år. Derudover er vores zombie kostumer også en Halloween favorit hos kunderne, og det tror vi skyldes serier som The Walking Dead. Vi synes det er fedt at kunderne bliver inspireret af de forskellige film og serier, og håber at det er en tendens der vil vare ved.”

Selvom Halloween nok mest burde henvende sig til børnene, som hvert år kan glæde sig til at ifører sig deres kostume og tage ud og ‘Trick or treate’, så kan man hos Temashop tydeligt se, at det er de voksne som foretrækker at iklæde sig skræmmende kostumer og afholde uhyggelige Halloweenfester.

“Selvom børnene også elsker Halloween kan vi se at det er de voksne som elsker højtiden mest. Omkring 70% af vores Halloween ordre er til voksne. Her kan vi i år se, at de voksne foretrækker, at kostumerne og dekorationerne er vildere og mere uhyggelige i forhold til sidste år. Det skyldes helt klart at flere jagter adrenalinkicket man får af, at blive skræmt” mener Daniel Diness Andersen.

www.eventc.dk

Skriv en kommentar