Turistsæsonen banker for alvor på døren, og i den anledning lancerer Christiansfeld Centret et nyt tilbud. De har inviteret håndværkere og kunstnere til på skift at flytte ind i Søstrehuset og vise deres kunnen frem i et åbent sommerværksted. For Christiansfeld Centret har den nye aktivitet i Søstrehuset ligget lige til højrebenet. Det fortæller arkitekt Neel Gotthardt.

’Christiansfeld er historisk set håndværkets by. Det var på grund af deres gode håndværksmæssige evner, at Brødremenigheden blev inviteret til at slå sig ned her tilbage i 1773, og derfor at Christiansfeld overhovedet eksisterer og ser ud, som den gør i dag. Vi har gennem mange år hyldet det gode håndværk, og det er den tradition, vi nu breder ud.’

Åbent alle ugens dage
Christiansfeld Centret har inviteret håndværkere og kunstnere fra Syd- og Sønderjylland til det nye koncept, og indtil videre har en række forskellige håndværkere takket ja til at arbejde i det åbne værksted, eller – hvis vejret er godt, – udenfor i Søstrehusets gård. Værkstedet vil være åbent hver dag for besøgende i tidsrummet fra 1. juli til og med 13. august fra kl. 11 til kl. 16 alle ugens dage.  Én af dem, som har takket ja til muligheden for at arbejde i det åbne værksted, er smed Kim Hjort fra Vojens.

’Det bliver spændende, og jeg er beæret over, at jeg har fået lov til at deltage. Jeg har før været med til Håndværkets Dag i Christiansfeld, og jeg glæder mig til igen at få lov til at arbejde i den spændende, gamle by med mit håndværk,’ fortæller smed Kim Hjort, som flytter til Christiansfeld med sit værktøj den 21. og 22. juli og den 5. og 6. august.

Christiansfeld Centret har fortsat travlt med at planlægge det nye tiltag, og henviser til, at man kan følge med på Christiansfeld Centrets hjemmeside. Nogle af de første håndværkere i det åbne værksted er trædrejerne Marianne og Steen Andersen, som viser deres kunnen den 3. og 4. juli.

Værkstedet finder du i Søstrehusets gård, Nørregade 14 i Christiansfeld.