22 af Danmarks dygtigste blomsterdekoratører deltog i weekenden i Danmarksmesterskabet i Blomsterkunst. Det skete i Aarhus, hvor Ridehuset dannede en perfekt ramme for mesterskabet, der blev overværet af et rekord stort publikum. Kristine Lyngsaa Gudiksen fra Fredericia blev en suveræn vinder efter tre krævende opgaver.

Når landets bedste blomsterdekoratører hvert andet år mødes til mesterskab, kan man uden overdrivelse tale om ’Danmarks smukkeste konkurrence’. Sådan var det også i år, hvor Danmarksmesterskabet i Blomsterkunst blev afviklet i Ridehuset i Aarhus. 22 deltagere havde kvalificeret sig gennem lokale mesterskaber, og alle skulle i løbet af weekenden udføre tre opgaver, der stillede store krav til tekniske færdigheder og ikke mindst kreativitet.

Kristine Lyngsaa tog guldet

Mesterskabet blev en flot triumf for Kristine Lyngsaa Gudiksen fra Iris Blomster i Fredericia.
Tidligere på året blev hun individuel Nordisk Mester i Stockholm, og nu kan hun også kalde sig for Danmarksmester efter en suveræn indsats i Aarhus. På 2. pladsen kom Berit Skjøttgaard Laursen fra Blomsterværket Pindstrup i Aarhus, mens Jonas Jensen fra Jonas Jensen Blomsterdesign i Aalborg tog sig af bronzemedaljen.
Også blomsterbranchens mange dygtige elever deltog i mesterskabet i en særlig Junior-klasse.
Her vandt Mai Have fra Blomstergalleriet i Billund guldmedaljen, mens Sarah Jepsen fra Multiflower Design i Ringe og Christina Lykke Poulsen fra Blomster Stalden i Gadstrup tog sig af henholdsvis sølv og bronze.

Brudearbejde til homoseksuelt par

Opgaverne til Danmarksmesterskabet i Blomsterkunst var i år lidt ud over det sædvanlige.
Med udgangspunkt i Danmarks liberale lovgivning omkring homoseksuelles ret til at gifte sig lød mesterskabets første opgave på et brudearbejde til et homoseksuelt par, hvor arbejdet skulle kunne bæres af begge. I opgave 2 skulle deltagerne skabe deres egen yndlingsblomst. Deltagerne havde haft tre måneder til at udtænke og designe deres individuelle løsning til disse to opgaver- Mesterskabets tredje opgave var en ukendt opgaver, der gik ud på at skabe et arrangement til et jubilæum.

En smuk blomsteroplevelse

DM i Blomsterkunst blev en usædvanlig smuk oplevelse for de mange tusinde tilskuere, der lørdag og søndag fyldte godt op i Ridehuset. Imponerende og underskønne blomsterdekorationer – nogle op til 6 meter i højden – viste blomsterkunst af meget høj kvalitet, og der lød konstant et ‘Ihhhh, hvor er det flot!’ eller ’Neeej – det troede jeg slet ikke, man kunne gøre med blomster!’

Vinderbilledet øverst ses fra venstre ses Bjarne Aarhus (assistent) og Berit Skjøttgaard Laursen, Rikka Jensen (assistent) og Danmarksmester Kristine Lyngsaa Gudiksen, Jonas Jensen og assistent Carsten Nissen.

(Foto: Jens Poulsen )