Angstlidelser hos børn og unge er udbredte og udgør et seriøst problem. Når angsten begynder at have en negativ indflydelse på barnets sociale, familie og skoleliv kan der være grund til at søge hjælp.
I april måned sendte DR1 en dokumentar om ”de angste børn” og deres forløb på Angstklinikken i Århus. En dokumentar som gav et kig ind de udfordringer som både børnene og ikke mindst familierne står i. Udfordringer som i nogle tilfælde bliver løst ved særlige rutiner, som det er svært at stille spørgsmålstegn ved. Cool Kids programmet behandler ikke kun barnets angst men uddanner også forældre til at støtte deres barn ud af angsten. Psykolog Lisbeth Jørgensen, som forestod angstbehandlingen i dokumentaren, kommer til Fredericia d. 17. juni kl. 19.00 – 21.00 og deler ud af sine erfaringer og råd.
Aftenens foredrag vil komme ind på:
– hvorfor nogle børn og unge får angstlidelser
– hvornår der er tale om angstlidelser, hvor man skal have hjælp
– forskellige former for angst hos børn og unge.
– Er du forældre til et barn eller ung med angst, kan du ubevidst være med til at vedligeholde dit barns angst. Kom og hør hvordan du i stedet kan blive en ressource og bidrage til at hjælpe dit barn fri af angsten. Afslutningsvist vil du høre om, hvordan man via kognitiv adfærdsterapi kan reducere barnets angst, lyder det i pressemeddelelse.
Lisbeth Jørgensen har været ansat som klinisk psykolog i Angstklinikken for Børn og Unge ved Aarhus Universitet. Hun arbejder til dagligt med børn og deres forældre i kampen mod angsten. Hun har holdt mange undervisningsdage, foredrag og skrevet flere artikler om emnet. Foredraget af arrangeret af Byhøjskolen Korskær, et projekt under Fredericia bibliotek, i samarbejde med Angstforeningen. Det er gratis at deltage og foredraget er tirsdag d. 17. juni kl. 19.00 – 21.00 og foregår i Medborgerhuset Korskær, Ullerupdalvej 13, 7000 Fredericia. Tilmelding er nødvendig og skal ske på nisanthi.t@fredericia.dk eller tlf. 6093 2817.
(Arkivfoto- modelfoto)