Lantmännen afholdt i sidste uge reception digitalt, der var snorklip, taler og storytelling om det nye genanvendelsesanlæg i Fredericia. Hos borgmester Steen Wrist i Fredericia Kommune, Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer fra Business Fredericia og samarbejdspartner Klaus G. Andersen fra Fredericia Shipping udtrykkes, der stor glæde over Lantmännens komme til byen, og de tænker, de kommer til byen med. Det er et perfekt match, siger de tre.

Borgmester Steen Wrist er meget tilfreds med, at Lantmännen har valgt Fredericia. De matcher perfekt byens investeringer og fremtid.

– Først og fremmest skal der lyde et stort velkommen til Lantmännen i Fredericia. Vi er glade for, at så stor international virksomhed vælger Fredericia. Samtidig hæfter jeg mig, at de netop har valgt Fredericia, fordi vi leverer en unik infrastruktur på det multimodale område. Det hejser vi flaget for, det er noget, vi har arbejdet med i mange år, og det vidner om, hvor bredt vi spænder inden for transport- og logistik. Det betyder noget for Fredericia nu, men også i fremtiden. Jeg er desuden glad for at se, hvordan Lantmännen arbejder med bæredygtighed og klima, det bliver spændende at følge det arbejde, der i sidste ende er godt for fremtidens generationer, siger borgmester Steen Wrist. 

Hos Business Fredericia er det også med glæde, at Lantmännen valgte Fredericia.

– Lantmännen er en stor virksomhed, der tænker cirkulært og længere frem. At de arbejder med at fjerne madspild, recirkulerer produktionen er spot on i forhold til de virksomheder, vi gerne vil tiltrække indenfor energi- og klimasegmentet. Det er interessant at se deres arbejde med en grøn CO2-reduktion. Samtidig passer det perfekt ind i vores to spydspidser – transport og logistik, samt energi og klima. Det skaber lokale arbejdspladser, og med til at ændre vores image og position til en by, der skaber fremtidens grønne jobs, og endelig vil det positionere Fredericia, som en by, der er med til at forme fremtiden for Danmark. Jeg var med til receptionen online, men jeg ser virkelig frem til at besøge virksomheden og byde dem velkommen, siger erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer. 

Det hele startede med en dialog mellem Fredericia Shippings Adm. Direktør, Klaus G. Andersen. Han ønskede et samarbejde, og da han hørte, at de var på til Aarhus, fik han en ide.

– Lantmännen havde faktisk købt en grund i Aarhus, da vi kom i dialog med dem. De søgte en række produkter, som vi også kunne levere. Vi fik startet en god dialog, og jeg sagde tidligt til dem, at de skulle da placere sig i Fredericia i stedet for. Derfra rullede bolden, og det endte med, at de købte et stykke jord af os på vores område i Taulov. Det lå ideelt i forhold til transport, logistik og det multimodale aspekt. Vi blev enige om jorden og fik handlet i Fredericia, de fik takket nej til Aarhus, og samtidig indgik vi en samarbejdsaftale, hvor vi skulle stå forderes logistikhåndtering i afskibning af produkter til Sverige via Fredericia Havn. Lantmännens investering god for Fredericia, der samtidig viser den fornuftige kombination med vej, bane og havn, siger Adm. Direktør for Fredericia Shipping, Klaus G. Andersen. 

Læs også

https://avisen.nu/lantmannen-aabner-genbrugscentre-til-at-behandle-madrester-i-danmark/