Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men affald kan meget mere end at fylde i skraldespanden.

Fra 30. maj til 3. juni tager Renovation på en omfattende genbrugsturne. Målet er at møde borgere og vise, at skrald, med få tips og tricks kan blive til nye designprodukter.

Miniværksteder på hjul forvandler yt til nyt
Tøf tøf! En karavane med seks værksteder på hjul kommer rundt i hele kommunen. I hvert værksted viser dygtige mennesker, hvordan affaldstyperne: papir, mad, metal, plastik, møbler og tøj kan gå fra yt til nye designprodukter

For dem, der har lyst til at få fingrene i affaldet, er der også en række workshops. Her kan man selv prøve kræfter med at lave affald om til ting, der kan bruges til noget. Eksempelvis bogmærker af genbrugspapir, lanterner og vindmøller fra konservesdåser samt glaskrukker med grøntsagsaffald, der kan spire på ny.

Det er let at give affald nyt liv
”Vi vil først og fremmest give borgerne en god oplevelse og bevise, at det kræver ikke det store at give affald nyt liv. Vi vil også gøre det let for borgerne at opleve de her ting. Derfor har vi, i samarbejde med Hansenberg, bygget de fineste miniværksteder, som ruller rundt i hele kommunen under Design Week Kolding. Alle er velkomne. Så bare kom!”, fortæller Niels Kallesøe Sørensen, der er eventkoordinator i Renovation i Kolding Kommune.

Program for genbrugsturneen
Seks værksteder på hjul forvandler affald af træ, papir, plastik, metal, tøj og mad til designprodukter:

  1. maj / 13.00-18.00 SuperBrugsen, Iver Dahlsvej 4, Lunderskov
  2. maj / 13.00-18.00 SuperBrugsen, Nørregade 8A, Vamdrup
  3. juni / 13.00-18.00 Prætorius Torv, Christiansfeld
  4. juni / 15.00-20.00 Søndergade, Kolding
  5. juni / 10.00-17.00 Kolding Storcenter, Store Torv, Skovvangen 42

Genbrugsturneen er en del af Design Week Kolding. Designugen udspringer af Kolding Kommunes vision “Vi designer livet”. Vi vil være det første samfund i verden, der tænker design hele vejen rundt om livet.

Derfor tænker vi design ind fra vugge til grav. I børnehaverne, folkeskolen, studiemiljøet, erhvervsudviklingen, byplanlægningen og ældreplejen med mere.

Design Week Kolding holdes for første gang fra den 29. maj til den 4. juni.

Genbrugsturneen kører fra 30. maj til 3 juni.