Bag initiativet til at skabe en frokostklub står en lille gruppe, bestående af fire mænd, nemlig Arne Rasmussen, John Rasmussen, Frode Pedersen og Søren Thorsen.
Talsmand for gruppen er Søren Thorsen, der udtaler: ”Sommetider kan man som mand ønske sig et frirum. Et sted hvor der kun er mænd tilstede og kun mænd kommer til orde” – siger han med et glimt i øjet.

Et sådant sted er 4 mænd nu ved at skabe. De tror på at der er en del mænd, der synes det ville være rart at mødes med andre mænd – for at blive lidt klogere på verden og for at nyde hinandens selskab.

Den mulighed lancerer de nu i Hannerup kirkes sognegård. Hvor de har lavet et program for mænd i efteråret 2014. For at gøre det let bliver rammen den, at man selv tager sin madpakke med. Så er man forholdsvis sikker på at få noget til frokost, man holder af. For 10 kroner kan man købe kaffe og en småkage, ligesom der til frokosten kan købes øl og vand til fordelagtige priser.

Arbejdsgruppen har sammensat et program, der er delt i to blokke. Den første tager afsæt i Fredericia og forholdet mellem krig og fred. Carl Bratved fra det lokale veteranhjem kommer og fortæller om, hvordan det er at komme fra hjem fra de krige, som Danmark har deltaget i, og hvilke udfordringer der er forbundet med at finde sig til rette i hverdagen igen. Johannes Lund Nielsen, fra 6. juli-komiteen, vil fortælle om Fredericias historie og ikke mindst om fejring af 6. juli i fortid og nutid.

Den andet blok tager afsæt i det, øjet ser, og som kyndige fotografer kan indfange med blik og kamera. Som mangeårig, og nu tidligere, pressefotograf ved Fredericia dagblad vil Peter Honoré fortælle historier om og vise billeder af udvalgte begivenheder i byens nære fortid. Og portrætfotograf, Helle A. Andersen ( der som kvinde har fået dispensation til at komme ind i mandeklubben) vil med udgangspunkt i sin bog, ”Bag facaden”, fortælle om og vise, hvad vores by gemmer af måske ellers upåagtede historier.

Datoer for efteråret 2014

Datoer, tirsdage: kl. 11 – 13 i Hannerup kirkes sognegård, Prangervej 114 i Fredericia.

12. august – Om at vende hjem fra krigen – Carl Bratved

9. september – 6. juli – før og nu- Johannes Lund Nielsen:

21. okt. –Mit liv som pressefotograf- Peter Honoré:

11. november – Bag facaden – billeder fra Fredericia – Helle S. Andersen:

Medbring venligst egen madpakke og lidt penge til kaffe/drikkevarer.

(Foto: PR )