Gennemført og autentisk brug af Facebook i formidligen af niveaudelt undervisning har bragt Fredericia Realskole i spil som mulig vinder af SEVERIN-PRISEN 2019: Prisen for god, digital kommunikation fra frie skoler. Skoleleder Pernille Aarøe Petersen er rigtig glad.

”Vi ville gerne vise, hvordan vi arbejder med niveaudelingen fra et elev-perspektiv,” fortæller skolederen. ”Det er dejligt, at vi er lykkedes med det. Vi arbejder hele tiden på at blive skarpere i at kommunikere det, der betyder noget for os, på en god måde i det digitale.”

Fredericia realskole er nomineret til prisen for en video, hvor en pige fra 8. klasse fortæller om niveaudelt undervisning, og hvad den betyder fagligt. Samtidig er koblingen til skolens inkluderende værdier tydelig. 

Tid til fokus på værdierne

Det er medieforsker Stine Liv Johansen, formand for FRISKOLERNE, Peter Bendix Pedersen og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard, som har nomineret Fredericia Realskole i et stærkt felt af årets i alt 18 indstillede skoler.

Finalisterne er valgt på baggrund af kommunikation, der stiller skarpt på det, der værdimæssigt betyder noget for den enkelte skole.

”Dagens verden af sociale medier og hurtige nyheder er enormt støjende. Derfor har vi i juryen valgt tre eksempler på kommunikation, som gør det tydeligt, hvad der virkelig betyder noget,” fortæller Rasmus Anker Rysgaard. ”I videoen fra Fredericia Realskole får vi et autentisk blik ind i hverdagen på Fredericia Realskole. Samtidig kan vi mærke de værdier, der betyder noget på skolen.”

Kæmper om pris-event med forsker, skoleleder og efterskoleelev

Vinderen af SEVERIN-PRISEN 2019 offentliggøres primo november. Prisen overrækkes den 26. november til et pris-event, hvor et panel bestående af medieforsker Stine Liv Johansen, friskoleleder Jakob Ringgaard og én af den vindende skoles elever skal diskutere under overskriften ”Viser vi værdierne? – Om frie skolers rolle i en tech-tid.”Pris-eventet er åbent for alle og foregår på den vindende skole.

De øvrige nominerede er Rønde Efterskole forpræsentationer af nye lærere på skolens hjemmeside og Rødding Højskole for brug af stories på Instagram til formidling af højskolens liv og stemning.

Stem til SEVERIN-PRISEN

Alle kan stemme på én af de tre skoler til og med 31. oktober 2019. Afstemningen finder sted på www.vostok.dk/severin-prisen

Skriv en kommentar