Lørdag den 26. august inviterer Fredericia Jazzklub igen til frokostjazz efter sommerpausen. Det sker fra kl. 12 i Tøjhuset med The Swinging Sisters.

De fleste har nok hørt om The Andrews Sisters, som i 30’erne og 40’erne var kendt og elsket i hele verden for deres sprudlende og swingende udgaver af de gamle hits. Under 2. Verdenskrig var de sammen med Glenn Millers orkester med til at give de mange soldater på militærbaserne et opmuntrende afbræk fra den barske hverdag.

De brød igennem i 1937 med sangen Bei Mir Bist Du Schön og fulgte senere op med hits som Tico Tico, Boogie Woogie Bugle Boy og Rum And Coca Cola.

Færre vil nok nikke genkendende til navnet The Boswell Sisters, som allerede i slutningen af 20’erne med deres musik spredte håb og opmuntring under den store depression i USA. Trioen bestod af søstrene Martha, Helvetia og Connee fra New Orleans og var sammen med Louis Armstrong en af de vigtigste inspirationskilder for sangerinden Ella Fitzgerald.

Netop disse 2 hold søstre har jazzklubben valgt som tema for denne første frokostjazz i efteråret.

Og det kræver naturligvis 3 swingende søstre i front, og jazzklubben har derfor allieret sig med søstrene Juhl fra Gørding. Signe Juhl og hendes 2 søstre, Inger og Karen, er derfor i fuld gang med at indøve en række af de legendariske arrangementer, som er skabt til at blive sunget af 3 piger, som kender hinanden og har swinget sammen, siden de blev født.

Nicolas Kock vil som vært og kapelmester guide publikum igennem denne musikalske rejse med små fortællinger og anekdoter om musikken.

Fredericia Jazzklub lover, at det bliver en forrygende oplevelse med The Swinging Sisters, som åbner efterårets frokostjazz-arrangementer.

Besætningen er Signe Juhl, Inger Juhl og Karen Juhl sang, Henrik Gunde på klaver, Bo Møller Petersen på banjo og guitar, Bjarke Nicolajsen på trompet og kornet, Brian Svendsen på klarinet og tenorsaxofon, Nicolas Kock på kontrabas samt Søren Pedersen på trommer og vaskebræt.