Den fredericianske skytte, Anna Skade Nielsen, samt Rikke Mæng Ibsen og Steffen Olsen fuldender det danske hold af skytter ved OL i Tokyo.

Kampen om de to pladser hos kvinderne var hård, da også den tidligere OL-deltager Stine Nielsen til det sidste var i spil til en af pladserne.

– Det har været et svært valg, men Anna og Rikke har vist et lidt højere niveau år 2019-2021, og derfor faldt valget på dem. Det er et luksusproblem, at vi har flere atleter i spil, end vi har pladser, og jeg er glad for, at de har bakket hinanden op hele vejen, selvom de var i indbyrdes konkurrence om billetterne, sige Linda Andersson, der er sportschef i Dansk Skytte Union.

Hun ser gode finalemuligheder for Rikke Mæng Ibsen, og hun vil heller ikke afvise, at også Anna Skade Nielsen eller Steffen Olsen kan gå hele vejen til finalen, hvis de toppræsterer i Tokyo. Udskilningsløbet om den endelige udtagelse har selvfølgelig sat skytterne under pres, men pres kan de bruge til deres egen fordel.

– Skydning er en mental-teknisk sport. Man skal kunne stå for presset til OL, og det øver vi meget i det daglige. De skal kunne fokusere på det, der sker her og nu, når de er i konkurrence,” understreger Linda Andersson.

DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen, byde de tre skytter velkomne på OL-holdet.

– Vi håber, at de danske skytter kommer til at levere deres bedste i Japan og give de danske OL-fans nogle spændende og succesfulde konkurrencer at følge med i,” siger han.

I Team Danmark glæder man sig også over, at yderligere tre skytter er klar til OL, og håber, at den tætte konkurrence om pladserne kan bruges positivt under konkurrencerne i Tokyo.

– Det er altid benhårdt, når nogen skal vælges fra. Men det er en del af gamet i elitesport, og jeg tror på, at det tætte udskilningsløb om OL-pladserne kan være med til at gøre de danske skytter endnu skarpere. Det bliver spændende at se, om det giver dem nogle ekstra små marginaler i kampen om finalepladserne i Tokyo,” siger Lars Balle Christensen, der er chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.


Fakta om atleterne

Rikke Mæng Ibsen

Født: 30. november 1990
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Disciplin: Riffel 10m og Riffel 50m 3×40
Udvalgte resultater: VM-sølv for hold 2018, EM-sølv for hold i 2018, 4. plads ved EM på 10 meter i 2018, guld ved World Cup for hold 2021, bronze ved World Cup i München 2018


Steffen Olsen

Født: 30. januar 1983
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Disciplin: Riffel 50 m 3×40 og riffel 10m mixed team
Udvalgte resultater: VM-guld i 2018, sølv ved World Cup i 2018, bronze ved World Cup i 2021, sølv i mixed team ved European Games 2015

Anna Skade Nielsen

Født: 23. april 1998
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Disciplin: Riffel 10m og Riffel 10m mixed team

Udvalgte resultater: 5.-plads ved EM 10m 2019, guld ved World Cup for hold 2021, 7.-plads og vinder af OL-nationsplads ved World Cup i Beijing 2019, 8 i mixed team ved European Games 2019

OL-satsning i Fredericia

I Fredericia er der stor glæde fra de forskellige parter, der har arbejdet hårdt på det. Især efter Fredericia Eliteidræts målrettede OL-satstning.

– Det er fantastisk endelig at blive udtaget, jeg er bare så glad, stolt og lettet, siger Anna Skade Nielsen.

Anna Skade Nielsen er en del af Fredericia Eliteidræts talent set up i hverdagen, og hun er også en del af Fredericias OL-satsning frem mod Paris 2024. OL-satsningen har OL-legenden Eskild Ebbesen tilknyttet som træner i en række workshops, der skal hjælpe udøverne på vej ved at skærpe udøvernes evne til at toppræstere, når det gælder, og samtidig også optimere hverdagen som eliteatlet og skabe de bedste forudsætninger for at kvalificerer sig.

– OL-satsningen har allerede bidraget til at skærpe Annas tilgang til træning i hverdagen. Vi håber, at Eskild – med sin store OL erfaring – også kan forberede Anna bedst muligt på hendes første OL optræden, siger Annas træner Jesper Kring.

For Fredericia som eliteidrætskommune er udsigten til OL-repræsentation kæmpe stort.

– Det er et fantastisk resultat af Anna Skade og hendes klub BPI Skydning. Det, at Fredericia markerer sig internationalt ved verdens største sportsevent er guld værd for byen. Vi ønsker Anna held og lykke, og vi vil følge hendes deltagelse til OL tæt, siger borgmester Steen Wrist.  

Også Fredericia Eliteidræts formand Søren Andersen er begejstret.

– Annas OL-kvalificering er først og fremmest et cadeau til BPI skydning for det talentarbejde, der sker i klubben. Samtidig er det et stort skulderklap til Fredericia som eliteidrætskommune for at sætte talentudviklingen i centrum i samarbejde med de lokale klubber. Er vi heldige kvalificerer Alberte Kjær sig også til Tokyo efter hendes formidable World Cup sejr i den forgange weekend i Mexico. Vores OL-satsning i Fredericia frem mod Paris 2024 har på alle måder fået en fantastisk start, efter vi satte det i gang i efteråret 2020. Og vi får nu ekstra glæde af tilknytningen af Eskild Ebbesen, der er tredobbelt OL-guldvinder. Eskild vil med sin erfaring kunne give Anna mange gode råd med på vejen, slutter Søren Andersen.

Skriv en kommentar