På onsdag inviterer Forsvaret til National Inspirationsdag for kvinder på rekrutteringscenteret i Fredericia. Her får kvinderne mulighed for at snuse til livet i Forsvaret – en karrierevej, som markant flere kvinder i dag vælger i Region Syddanmark.

Der er åbent for alle kvinder over 18 år, når rekrutteringscenteret i Fredericia slår dørene op til National Inspirationsdag for kvinder d. 30. oktober. Her får kvinderne en forsmag på livet som soldat – de bliver iført uniform og camouflage og frokosten består selvfølgelig af feltrationer.

Ifølge forsvarsminister Trine Bramsen, er det rigtig godt, at også kvinder har lyst til at trække i trøjen, hvis vi fortsat skal sikre et dygtigt og stærkt Forsvar.

“Det er vigtigt for Forsvaret at rekruttere bredt, så vi ikke går glip af en masse talent og samtidig sikrer mangfoldigheden den bedst mulige opgaveløsning,” siger Trine Bramsen.

Markant flere kvinder vælger en karriere i Forsvaret

I Region Syddanmark er antallet af militært fastansatte kvinder i Forsvaret steget med 25 procent siden 2014, og det vækker begejstring hos Forsvarsministeriets Personalestyrelse, der de seneste år har iværksat specifikke initiativer for at tiltrække flere kvinder og vise, at Forsvaret også er en attraktiv arbejdsplads for dem.

“Vi er rigtigt glade for, at så mange flere kvinder vælger en karriere i Forsvaret. Det er for os et udtryk for, at interessen er der, men at mange kvinder måske har manglet mere viden om, hvad det vil sige at arbejde i Forsvaret. Foruden National Inspirationsdag inviterer vi også alle kvinder til Forsvarets Dag, når de fylder 18 år, og det er rart at se, at det har virket,” fortæller Peter Gutfeld, Chef for Værnepligts- og Rekrutteringsafdelingen.

En af de kvinder, som i dag arbejder i Forsvaret, er 33-årige Annette Borg Clemmensen. Hun er ansat som Stabshjælper på Varde kaserne. 

“For mig er der ikke to dage, der er ens – det ene øjeblik sidder jeg foran computeren, og det næste får jeg mudder under neglene på en øvelse. I Forsvaret har jeg en aktiv hverdag og et job, der giver mening. Jeg får lov til at prøve kræfter med en masse forskellige opgaver, mens jeg er med til at gøre en forskel for andre. Det, synes jeg, er fantastisk”, fortæller hun. 

På landsplan er antallet af militært fastansatte kvinder i Forsvaret steget med knap 25 procent siden 2014 og samtidig tager flere og flere kvinder i dag en værnepligtsuddannelse, som er første skridt mod en karriere i Forsvaret.

FAKTA

Udvikling i antallet af militært fastansatte kvinder inden for Forsvarskommandoens område samt de støttende styrelser (ekskl. Departementet, FE og BRS).

http://bit.ly/lolalecture

Skriv en kommentar