Det skal være slut med mails efter klokken 18 og i weekenderne i Kolding Kommune. Det siger SF’s kommunale spidskandidat Karina Lorentzen, der vil bekæmpe stress.

I denne uge er mange danskere for alvor startet på arbejde efter ferie. August er lig med opstart efter ferie – og desværre også højsæson for stress-samtaler. For mange får ikke koblet af i deres ferie og er ”på” hele tiden – og bl.a. derfor er august ifølge arbejdsmiljøkonsulent i Dansk Magisterforening højsæson for stress-samtaler.

Karina Lorentzen mener, at Kolding Kommune skal gå foran og forbyde mails efter kl. 18 og i weekenderne. Initiativet skal sikre, at medarbejderne får slappet af:

– Vi lever i et samfund, hvor flere og flere brænder ud. Mange føler en forpligtigelse til at svare på mails hele tiden, og her har vi en opgave i at værne om deres fritid og hegne den grænseløse arbejdstid ind.

– Det kan lyde stramt at forbyde mails, men stress er et alvorligt samfundsproblem, og jeg synes, vi skal bruge denne her ide til at diskutere, hvordan vi kan indrette vores arbejdsliv bedre. Som offentlig arbejdsgiver har man en unik mulighed for at gå foran, siger Karina Lorentzen, der er spidskandidat for SF til KV17.

Ideen er ikke helt hentet ud af det blå. I Frankrig har man allerede sådanne regler, Volkswagen i Tyskland lukker for sine servere efter arbejdstid. Og senest har også Søren Pind, forskningsminister, forbudt sine medarbejdere at sende mails om søndagen, fordi han ønsker, medarbejderne skal holde fri.

Link til andre forbud mod mails

Søren Pind:

http://www.altinget.dk/artikel/pind-forbyder-ansatte-at-maile-hinanden-om-soendagen

Frankrig:

http://www.business.dk/digital/e-mails-efter-arbejdstid-nu-ulovligt

Volkswagen:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/tysklandskorrespondent-volkswagen-lukker-mailserver-efter-fyraften