Det skal være slut med, at forhale en samværssag i stedet for at samarbejde om den bedste løsning for deres barn. Det mener politikerne på Christiansborg, som ønsker sanktioner mod chikane.

– Vi skal fra Folketingets side sikre, at børn ikke mister kontakten til den ene forælder efter en skilsmisse.

– Derfor har Folketingets partier været indkaldt til møde i ministeriet, hvor vi har drøftet, at Statsforvaltningen skal have flere sanktionsmuligheder over for forældre, der modarbejder samvær, og sætte ind med hjælp, før konflikten går i hårdknude.

– Det skal ikke være sådan, at man belønner den forældre, der chikanerer den anden forælder ud af et barns liv. Jeg havde for nylig et møde med Statsforvaltningen i Aabenraa, hvor vi netop drøftede problematikker omkring chikane i samværssager, og hvor Statsforvaltningen også efterlyste sanktionsmuligheder.

– Medierne har også beskrevet en række eksempler de seneste uger, hvor forældre har haft held med at chikanere og forhale en samværssag i stedet for at samarbejde om den bedste løsning for deres barn.

– Konsekvensen er, at i mange af disse sager mister børn og forældre årligt kontakten med hinanden. Derfor er vi i gang med at finde de rigtige løsninger, om hvordan vi bedst hjælper familierne og børnene.

– Nu kigger vi lovgivningen efter i sømmene og får effektiviseret området. Det glæder mig oprigtigt meget, udtaler folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF ).

(Foto: PR )