Fredag aften spillede Folkeklubben på Bülows Kaserne, og det trak mange mennesker til i sommervarmen, hvor musikken spillede den store plads op til en god aften.

Sommeren har for alvor gjort sit indtog i Fredericia. Sommertøjet var fundet frem hos de fremmødte på Bülow Kaserne, der var blevet gjort klar til koncerter både fredag og lørdag startende med Folkeklubben fredag. Arrangøreren var Tøjhuset, der i henhold til restriktionerne havde sektionopdelt publikum i to, og sørget for, at der var mulighed for både at stå op og sidde ned.

(Foto: AVISEN)

Koncerten startede klokken 20:00, men allerede fra 19-tiden begyndte folk at indtage den gamle kaserne og få de første fadøl indenbords. Væskebalancen skulle opretholdes i sommervarmen, og stemningen var derfor i top, da Folkeklubben gjorde deres entré. Trioen drog til Fredericia med deres femte nye album “Børn af den tabte tid” og med et katalog, der tæller hits som Fedterøv, Flammende hjerter, Danmarks film, Torben Ulrich, Men ikke endnu en vinter og Sort Tulipan, så var forventningerne i top fra publikum, der fik hvad de kom efter.

(Foto: AVISEN)

Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall fangede fra start det livlige publikum, der kunne opleve Folkeklubben live for første gang siden den historisk lange koncertpause. Koncerten i Fredericia var den fjerde på deres tourné, der fortsætter d. 1. juni i Vejle, hvor Vejle Alive danner rammerne om koncerten.

Efter halvanden time med fuld gang i den takkede Folkeklubben af, og folk kunne tage hjem med en musikoplevelse fra gården på Bülows Kaserne, der igen blev vist frem som koncertplads.

(Foto: AVISEN)

Om Folkeklubben:

Folkeklubben blev dannet i maj 2011 ved et tilfælde. Sangskriver Kjartan Arngrim blev introduceret til trommeslager, Rasmus Jusjong, til en fest en måned forinden. De mødtes igen to uger efter ved et tilfælde. Jusjong havde ad omveje hørt et par af Arngrims sange og foreslog, at de tog ud og spillede sammen. Kjartan ringede omgående til sin gode ven, guitaristen Rasmus Dall, for at meddele, at han havde fundet en trommeslager. To uger senere spillede de i Folkets Park på Nørrebro under navnet Folkeklubben – opkaldt efter den første danske folkplade, En Aften i Folkeklubben, med Cæsar, Per Dich og Povl Dissing.

Skriv en kommentar