I nat vil 91.000 tusinde nye studerende få at vide at de er optaget på en videregående uddannelse, og når den første glædesrus er overstået, opstår et endnu større problem. Kan jeg finde en bolig og har jeg råd til huslejen?
Samtidig ser vi at byer her i vores Region, må rive hele boligblokke ned, da der ikke er lejere til dem. Flere byer i Syddanmark har negativ tilvækst af borger og en trængt økonomi.

Hvis nogle af landets videregående uddannelser flytter ud fra København, Århus og Ålborg til eksempelvis Sydjylland. Vil det kunne løse op til flere problemer på en gang.

For det første ville den unge nemt kunne finde en bolig der både er billigere og større end de små dyre værelser de kan få i de store byer. For det andet vil andre provinsbyer få mulighed for at skabe et uddannelsesmiljø der kan skabe vækst og liv i kommunen.

Det giver ingen mening i at nogle byer går i stå og må rive, ellers gode boligblokke, ned. Mens de store byer er udpint af for mange mennesker og døjer med forurening af alt for mange biler. Det giver ingen mening.
Men det kræver en modig politisk beslutning at ville flytte uddannelsesinstitutioner, et mod vil skal påtage os, for jeg mener sagtens det vil kunne lade sig gøre at skabe attraktive uddannelsesmiljøer i provinsen.
En sag jeg vil arbejde videre med, når jeg kommer i folketinget.

Susanne Eilersen
Folketingskandidat i Esbjerg for Dansk Folkeparti
Lunddalvej 3
7000 Fredericia