Udlændingestyrelsen forventer, at de første flygtninge kan flytte ind i slutningen af denne eller i starten af næste uge på Bülows Kaserne i Fredericia.

I første omgang anvender man en del af kasernen, de gamle belægningsstuer med køjer og skabe klar til beboelse, til 120-150 asylansøgere, og når styrelsen fra december kan overtage resten, vil yderligere et antal – endnu ikke klarlagt – kunne flytte ind.

Lejeaftalen kører frem til udgangen af 2015. Langeland Kommune bliver driftsoperatør, dvs. står for administration og diverse undervisningstilbud m.m.

– Vi er under et stort pres for at finde pladser til asylansøgere. Forsvaret har peget på Bülows Kaserne i Fredericia, og vi er meget glade for at kunne indgå en lejeaftale i dag, udtaler kontorchef Thomas Mortensen fra Udlændingestyrelsen til Fredericia Avisen.

Der indrejser 80-90 asylansøgere dagligt. Over halvdelen af asylansøgerne er fra Syrien, og det vil derfor være sandsynligt, at der kommer mange syriske familier til kasernen.

Styrelsen har siden medio juni fordoblet antallet af asylpladser fra 5.000 til 10.000 indkvarterede personer. De egentlige asylcentre er udnyttet, og styrelsen bruger i vid udstrækning nødindkvartering, mens man parallelt hermed leder efter mere permanente løsninger.

(Foto: Ole Olsen )