En par hundrede borger valgte onsdag aften at tage imod den åbne invitation fra borgmester Jacob Bjerregaard, hvor planerne omkring FredericiaC blev luftet til borgermødet i Panorama Biografen i Fredericia.

Kanalbyen ved Lillebælt – hvad betyder den for Fredericia?
Med den overskift havde borgmester Jacob Bjerregaard – sammen med projektdirektør Tim E. Andersen og ingeniør Henning Bøgh fra FredericiaC – lagt op til en generel information om projektet. Spørgelysten var stor, efter at panelet havde redegjort for de sidste nye informationer omkring FredericiaC. Det var et rigtig flot fremmøde af spørgelystne borgere.

FredericiaC bliver en helt ny bydel, der skal åbne den gamle fæstningsby til vandet. Ambitionen er at skabe op mod 2.800 nye arbejdspladser og omkring 1.300 boliger og 2.800 “nye” beboere i en levende bydel med direkte adgang til Lillebælt.

Boligerne på FredericiaC bliver en blanding mellem ejerboliger, andelsboliger og lejeboliger.

– FredericiaC skal ikke være et rigmandskvarter. Det skal været et område, hvor alle er velkommen. Det der er vigtigt for Fredericia, er at trække nye tilflyttere til byen, og det er jeg sikker på, at FredericiaC gør, når det er færdigt, udtalte borgmester Jacob Bjerregaard til borgermødet.

Folkefest i FredericiaC

Der er dømt folkefest i FredericiaC-området den 19. august mellem klokken 15 og 18, hvor alle, der har lyst, kan komme og være med til at tage et fælles spadestik – inden gravemaskinerne går i gang med at grave den første kanal i ”Kanalbyen ved Lillebælt”.