FHK var ikke spået mange chancer mod Aalborg Håndbold, som de bød op til dans i store dele af kampen, som endte med en nordjysk sejr på 29-24 efter FHK havde stor ære af kampen.

FHK var onsdag aften på en af sæsonens sværeste opgaver. Det skete i Jutlander Bank Arena, der kan huse op til 5.020 tilskuere, men nær så mange var der ikke til dagens kamp, selvom der var 3.267 tilskuere.

Opgaven for FHK blev ikke nemmere af, at Victor Skillhammar og Rune Schrøder fortsat ikke var disponible for FHK, der også fortsat måtte undvære Kristian Olsen og Rasmus Thiemer-Jensen. I stedet var U17-spilleren Jonas Kruse Kristensen igen med i truppen sammen med Anders Sell.

Aalborg indtager førstepladsen i Primo Tours Ligaen og er forsvarende Danmarksmestre. Der ventede derfor FHK en svær opgave, men fra start var den fredericianske håndboldhær klar til at byde Aalborg op til dans. Det var med et par ændringer i startopstillingen i forhold til normalt, da det blev til en startplads til Jimmi Andersen i målet og Jakob Frederiksen på højre fløj.

Kampen startede meget hektisk. Målene haglede ind i begge ender, men af og til viste Mikael Aggefors i Aalborg-målet hvilken klasse han har. Blandt andet pillede han i kampens indledning et straffekast fra Kristian Stoklund og diskede op med flere dobbeltredninger.

FHK hang på til 7-6, da Nikolaj Mehl reducerede efter 12 minutter. Efterfølgende scorede Aalborg tre mål i træk, og det gjorde, at Jesper Houmark et kvarter inde i opgøret forlangte timeout ved stillingen 10-6.

Efter timeouten kom FHK som skudt ud af en kanon. Tre scoringer i træk og en stærk Jimmi Andersen i målet gjorde, at FHK reducerede til 10-9 og så var det Aalborgs tur til at forlange timeout, og det fik effekt.

Mikael Aggefors fortsatte med at storspille i målet, og han sluttede første halvleg med en redningsprocent på 52,17 %, og overgik dermed Jimmi Andersens 37,50 %, som ellers også var flot, efter en første halvleg, hvor FHK-forsvaret til tider kom på dybt vand.

Angrebsmæssigt var Kristian Stoklund og Martin Bisgaard dyre med flere store afbrændere i slutningen af første halvleg, og det gjorde, at nordjyderne igen trak fra og fortjent gik til pause foran 15-11.

Fra anden halvlegs start fik FHK den helt rette start til at indlede et comeback. Storspil i målet af Jimmi Andersen og kasser af Nikolaj Mehl og Kasper Young bragte FHK på 15-13, men så fik Aalborg sat en prop i.

18-14 var stillingen efter 36 minutter, men FHK hang på og Jimmi Andersen fortsatte storspillet og holdt liv i kampen, hvor stillingen efter 41 minutter var 18-16, da Jakob Mikkelsen med et brag af et langskud reducerede.

Bedst som FHK havde fået tro på tingene, begyndte der at indsnige sig fejl. En overtrådt afslutning i fri position fra Rasmus Meyer og et skud i paraden fra Kristian Stoklund blev prompte straffet af Aalborg, der kom foran 22-17 med et kvarter igen. Konsekvensen var klar fra FHK-bænken, da Jesper Houmark gik hen og trykkede på timeoutknappen for anden gang.

Efter timeouten gik FHK i syv mod seks med tre stregspillere. Det udnyttede Nikolaj Mehl, der spillede sin klart bedste kamp i sæsonen, til at score til 22-18 og efterfølgende scorede Young på kontra til 22-19, og så var der atter spænding i opgøret.

Flere gange havde FHK muligheden for at komme helt tæt på, men gang på gang stod Mikael Aggefors i vejen for FHK-skytterne. Derfor kom Aalborg på 24-20 med ni minutter tilbage af opgøret, i stedet for at FHK kom endnu tættere på.

Helt tæt blev det med seks minutter igen. Efter flere tilløb lykkedes det FHK at komme på minus to ved stillingen 24-22, men Henrik Møllgaard afværgede stormen og viste hvilken klasse han besidder.

I slutminutterne satsede FHK hele butikken, og samtidig strammede Aalborg grebet, og endte med at vinde 29-24, men FHK slap fra det nordjyske med skinnet på næsen.

Næste gang FHK skal i aktion er d. 1. november hjemme i thansen ARENA mod Århus.

54: 24-22, aab timeout

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia