FHK var foran med seks mål mod GOG, men en skade til Anders Kragh Martinusen endte med at gøre, at GOG kom tilbage i opgøret og vandt i thansen ARENA med 32-30.

Fredericia Håndboldklub sikrede sig i den seneste spillerunde mod Skive adgang til slutspillet, og målet var nu sat ind efter at ende så højt som muligt i tabellen i grundspillet, og i særdeleshed sigtes der mod en femteplads, som potentielt kan give en Europa Cup-plads til næste sæson, hvis alt flasker sig.

Forud for kampen var FHK á point mod Bjerringbro-Silkeborg på netop femtepladsen, men de har spillet en kamp mere end midtjyderne og de skal derfor håbe, at BSH snubler i et af deres sidste tre opgør samtidig med, at man selv gør rent bord. Det vil sikre FHK en femteplads, og med det for øje løb de på banen i thansen ARENA mod GOG, som på den anden side i de sidste tre kampe “bare” skal bruge et enkelt point for at sikre sig grundspillets førsteplads.

Kampen mod FHK havde derfor ikke første prioritet for holdet fra Sydfyn, der i weekenden spilles Final4 i pokalturneringen, og det kunne også ses på GOG’s hold. Landsholdsaktuelle Simon Pytlick var omklædt, men meningen var, at han ikke skulle på banen, og i stedet blev der meget spilletid til Emil Lærke, der ikke har samme høje niveau som Pytlick.

adp-as.dk

Til opgøret var FHK hæmmet af, at forsvarsstyrmand Lasse Balstad ikke var med, selvom han var skrevet på holdkortet, og da Rasmus Boysen stadig ikke er kommet sig over sin hjernerystelse, og derfor bestod midterforsvaret til at starte med af Cornelius Kragh og Rasmus Meyer. Det hæmmede dog ikke FHK snyderligt, og tværtimod var det angrebet, der haltede i starten.

Den norske landsholdskeeper, Torbjørn Bergerud, tog den ene store chancer efter den anden, og blandt andet pillede han et straffekast fra Kristian Stoklund i kampens indledning. Det gav GOG en føring på 2-0, og de havde også muligheden for at komme foran 3-0, men Morten Olsen lavede en fejlaflevering, og så blev der sat en prop i for FHK, der efterfølgende fik lukket af i forsvaret og i målet.

Emil Tellerup spillede sig op, og reddede den ene store chance efter den anden. Det bragte FHK foran 5-4 efter 11 minutter, og efter 16 minutter kom føringen op på 8-6 inden, og få minutter senere blev det for meget for GOG-træner Nicolej Krickau, der forlangte timeout ved stillingen 9-7. Han kommanderede syv mod seks, men det lykkedes ikke fynboerne at tilspille sig chance, da deres aflevereinger flere gange blev brudt af FHK. Det gav en føring på 12-9 efter 24 minutter, og det fik Krickau til at gå væk fra 7 mod 6.

Lige lidt hjalp det, da fredericianerne kom foran 14-10 på det tredje mål fra Kasper Young, men et par afbrændere fra FHK fik GOG lidt bedre med i slutminutterne, hvor de havde muligheden for at reducere til 15-13 i sidste angreb. Det lykkedes ikke, da Emil Lærkes skud blev blokeret med syv sekunder tilbage af første halvleg. I stedet løb FHK hurtigt frem, og med et par sekunder igen havnede bolden hos stregspilleren Nikolaj A. Nielsen, der fra tremeterstregen tyrede bolden i mål med en underhånd til pausestillingen 15-12.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FHK kom ud som skudt af en kanon til anden halvleg. FHK dækkede fortsat godt op, og Emil Tellerup tog fra i målet, og foran 2.320 tilskuere kunne FHK konstatere, at de var godt på vej til at gentage triumfen fra 2019, hvor FHK i sæsonpremieren vandt 33-30 mod GOG.  Efter 37 minutter var stillingen 19-14, og det fik Krickau til at kalde tropperne sammen.

I første omgang fik det ikke nogen effekt, da FHK fortsatte med at score, men til gengæld kom der dramatik, da Anders Kragh Martinusen gik i gulvet efter en GOG-scoring og hoppede på et ben ud i omklædningsrummet ført an af holdleder Finn Munk og fysioteruput Helene Vagner, og det endte med at få afgørende indflydelse på kampen.

FHK var efter 40 minutter foran 22-16, men som kampen skred frem, gik FHK angrebsspil i stå. Det skyldtes blandt andet tabet af Martinusen, men også at FHK’s øvrige bagspillere ikke formåede at ramme et højt niveau, som de tidligere har gjort. Stille og roligt åd GOG sig ind i opgøret, og fik reduceret til 24-21 med 13 minutter igen. Med syv minutter tilbage af opgøret reducerede GOG til 27-26 og med fem minutter igen blev der udlignet. 

I slutminutterne spillede FHK sig frem til flere store chancer til blandt andet Cornelius Kragh, Martin Bisgaard og Kristian Stoklund, men enten var stolpen i vejen, ellers stod Torbjørn Bergerud i vejen, og da GOG holdt hovedet koldt, endte de med at vinde opgøret 32-30.