Det er mørkt udenfor, og vækkeuret ringer igen efter en uges ferie. Den tidligere kommunikationsplatform mellem lærere og forældre er dog ikke vendt tilbage fra ferie, i stedet har en ny elev fundet vejen ind i klassen: AULA.

Forældreintra er en nu død legende. Ja, jeg kalder det for en legende – for alle i Danmark har stort set haft deres omgang med den omdiskuterede og til tider hadede portal. Mon ikke også der er et par børn der har forsøgt at logge ind på deres forældres, i håbet om at give sig selv fri? Hvem ved, måske er det kun i film sådan noget sker. Men ikke desto mindre er Forældreintra droppet ud af skolen, til fordel for en ny og yngre model, AULA.

KL og Regeringen indgik i 2014 en fælles aftale, der skulle give et digitalt løft til folkeskolerne. Som en del af aftalen skulle alle folkeskoler have et digitalt samarbejds- og kommunikationsværktøj, der understøtter arbejdet på de enkelte skoler. Det er netop her det nye AULA kommer ind i billedet.

Aula skal understøtte samarbejdet om børnenes læring og trivsel ved at skabe et rum for god kommunikation mellem fagprofessionelle, børn og deres forældre. Aula skal give overblik, være let tilgængelig, relevant, sikker og være helt igennem nem at bruge, uanset hvilken slags bruger man er, og hvilken platform man bruger.

Lærerformand: Tag den med ro, brug det til det man kan

Formand for Fredericia Lærerkreds, Per Breckling, fortæller at man ikke skal forvente en fejlfri start for den nye platform.

“Nu har vi har her endnu et nyt IT-system. Som jeg er orienteret er der ikke mange funktioner klar her fra start, udover den basale kommunikation mellem skole og hjem. Der er meget arbejde forude, men der er potentiale til mere”, siger Per Breckling til Fredericia AVISEN.

“Det er lidt en udvidet form for messenger-system. Vi må vente og se, det bliver en stor opgave for skolerne, med opgaver der ikke længere kan løses. Jeg tror også nogle kan opleve et oplysningsdyk, desværre”, fortsætter Lærerformanden.

“Som med alt IT går vi en periode i møde, hvor vi skal finde ud af at bruge det rigtigt. Der er en del ting som ikke er klar endnu, men næste opdatering skulle komme til november. Vi havde nok håbet, at timingen havde været en anden. Nu er et skoleår igang, og så skal lærerne også til at kæmpe med et nyt IT-system. Det havde været lettere at gøre det efter en sommerferie”, siger Per Breckling.

“Men jeg vil opfordre alle til at tage den med ro, give AULA den tid det skal have for at nå sit potentiale. Så må lærerne arbejde lidt hårdere for at få de ting, som nu ikke kan løses gennem AULA, til at lykkes”, slutter Formand for Fredericia Lærerkreds, Per Breckling.

http://bit.ly/rosalecture