Retten i Roskilde idømte tirsdag den 13. juni 2017 en 36-årig mand, som indtil slutningen af 2016 boede i Roskilde-området, 3 måneders fængsel for vold mod sine to døtre, der dengang var 4 og 7 år gamle.

Medens han boede sammen med døtrene og deres mor, forøvede han vold gentagne gange ved at presse en pude ned over den yngste piges ansigt, når hun græd i sin seng om aftenen, ligesom han var tiltalt for at have slået pigerne med knytnæve på arme, ben og mave, når han havde samvær med dem efter skilsmissen fra deres mor.

Anklagerfuldmægtig Anders Dyrvig Rechendorff udtaler i en pressemeddelelse: “Jeg er tilfreds med dommens udfald. Det er altid alvorligt, når forældre begår vold mod deres børn, for forældre er børns primære omsorgspersoner, som børn skal kunne finde tryghed og trøst hos. Det er særligt skærpende at presse en pude ned over en lille piges ansigt, for der kan opstå livsfarlige situationer.”

Straffen skal ikke afsones, hvis manden udfører 80 timers samfundstjeneste og ikke begår noget strafbart det næste år. Manden tog betænkningstid i forhold til eventuel anke af dommen.

Børnene har ikke haft samvær med faderen siden juni 2016 som følge af mistanken mod ham.