Nu begynder en ny sæson.

 

 

 

 

Der findes mange forskellige måder at mødes om litteraturen på. Længe har læsekredse været populære, hvor man mødes om taler om en bog, som alle har læst. Men på Biblioteket på KulturØen har man også taget rigtig godt imod et forholdsvis nyt koncept: Fælleslæsning. Måske er det også noget for dig?

 

Hvad er Fælleslæsning?

I modsætning til de almindelige læsekredse skal man ikke have læst noget hjemmefra, når man deltager i Fælleslæsning. Ja, faktisk ved man ikke engang, hvad det er, der skal læses og snakkes om. Det er bibliotekar Birgit Sloth, der til hver gang har udvalgt den tekst eller de tekster, det skal handle om. Deltagerne får teksterne udleveret i papirform, og herefter læser Birgit højt samtidig med, man følger med i teksten – eller måske bare lytter.

 

Med jævne mellemrum afbrydes læsningen for at man kan tale om det tekststykke, der netop er læst. På den måde bliver det en både umiddelbar og personlig måde at læse, tolke og tale om litteraturen på. Ved at læse på denne måde, nedsættes det tempo, man normalt ville læse med, og der bliver derved mulighed for en mere tekstnær læsning og efterfølgende snak.

 

Hvornår er det?

Der er Fælleslæsning på Biblioteket på KulturØen tirsdag den 29. august, torsdag den 31. august, torsdag den 28. september, torsdag den 12. oktober og torsdag den 16. november. Alle dage kl. 11-12.

 

Alle er velkomne til at deltage i Fælleslæsningerne på Biblioteket på KulturØen. Der kræves ingen forudsætninger og heller ingen tilmelding. Man møder bare frem på dagen, hvor Birgit tager imod med dagens tekst og kaffen klar.