Erritsø Rugby besejrede lørdag eftermiddag Aalborg Rugbyklub Lynet med 15-10 efter en hård og nervepirrende kamp i det nordjyske.
I den intense kamp viste hele Erritsø truppen stor klasse. Men især to af holdets profiler skinnede igennem: det var stolpen Jimmi Hede, som stod for to af dagen scoringer , og flankeren Tobias Mulvad, som stod for en af de tre scoringer.
Begge spillere var en del af en yderst velfungerende Erritsø klynge, som formåede at dominere i kampen.

Aalborg kom bedst fra start
Det var Aalborg, som åbnet ballet, da de kort efter opspark udnyttet en forsvarsfejl hos Erritsø og bragte sig foran 5-0. Det var overraskende.
Erritsø formåede dog at holde godt på bolden og få spillet presset ned på Aalborg banehalvdel, hvor Erritsø i en lang periode dominerede spillet. En hård vind gjorde pasningsspillet svært, men Erritsø formåede at spille tæt og holde bolden inde i egne række. Erritsø opbyggede herved et godt og højt pres, og Erritsø’s klyngespillere bragt bolden frem på banen i små tålmodige ryk. Taktikken virkede, og Jimmi Hede kunne kort tid efter trykke den ovale bold på scoringslinjen til udligning. Aalborg havde svært ved at finde et modsvar til det taktik som Erritsø brugte.
Det uafgjorte resultat holdt til halvleg.
På ny viste Aalborg deres styrke og vilje da de bragte sig igen foran kort tid inde i anden halvleg. Kampen forblev tæt, hårdt og spændende resten af kampen, hvor Erritsø kæmpede hårdt for udligning.

Stærk modsvar fra hård arbejdende Erritsø
Efter et stykke tid fik Erritsø etableret et modsvar, hvor de forsatte med at spille bold tæt indenfor egne række og Erritsø klyngen vandt stille og roligt terræn ved at bære bolden fremad nyk for nyk. Aalborg havde det svært ved at forsvare sig og det lykkes på ny Erritsøs Jimmi Hede at presse bolden over scorings linjen til reducere til 10-10.
Efter udligning forsatte Erritsø’s klynge med at dominere. Kort tid efter op sparket var Erritsø igen nede ved Aalborgs forsvars linje , hvor de pressede hårdt på for at bringe sig foran og forløsningen kom: Erritsø-profilen Thomas Mulvad scorede og bragte Erritsø i front.

Kampen var på igen måde afgjort endnu og i kampens døende minutter lagde Aalborg et enormt pres på Erritsø, forsvarede sig med næb og klør. Det lykkes Erritsø at holde Aalborg fra scoring, og kampen endte 15-10.Erritsø kunne derved indløse forårs sæsonens første sejr.

Aalborg fik bonus point ude af kampen, idet de scoret lige præcis nok point som de skal indenfor den spillets regler.

Holdets spillende træner Jan Nielsen udtalte efter kampen, ” Det er dejligt at vinde. Klyngen gør det de skal og dominere kampen. En god game plan. Vores kæde kommer rigtig hurtig oppe og stoppe Aalborgs muligheder. Det er lidt skuffende at vi ikke få flere scoringer og point trods vores dominans. Det er et godt resultat trods de afbud vi har fået. Pilen peger op ad og det tager vi med hjem. Stor ros til hele holdet.