Forestil dig en fremtid uden net forbindelse! Sådan åbnede Fredericia-virksomheden deres del af showet og den udfordring løser Energy Cool bl.a. med intelligent køling. Ved Semifinalen i Musikhuset Esbjerg blev Energy Cool kåret som 2017 vinder af Next Step Challenge årets Scale-Up Denmark virksomhed indenfor Energi Effektive Teknologier.

”Det er en kæmpe anerkendelse for Energy Cool! Vi gik ind i Scale-Up Denmark programmet med store ambitioner og forventninger – Dem har vi i den grad fået opfyldt. Det har været en intens rejse, og et stærkt felt at konkurrere imod. Vi tager en masse læring og en skarpere forretning med videre og den skal have fuld skrue i den store finale til oktober”, udtaler Henrik Thorsen, der er adm. direktør i Energy Cool, i en pressemeddelelse.

Energy Cool har udviklet den mest energibesparende løsning indenfor køling af server- og teknikrum på markedet. Det gør Energy Cool interessant for alle som ønsker at reducere deres energiforbrug og samtidig gøre en indsats for miljøet. Nutidens strenge krav til miljørigtig ventilation og støjbegrænsning bliver mere end opfyldt og der arbejdes konstant imod at forbedringer på alle parametre. De er allerede langt både nationalt og internationalt og vækstpotentialet er stort.

Adm. direktør hos SE Next Step Lisbeth Valther begrunder Energy Cools sejr:

”Energy Cool har i den grad bevist at de kan vækste. De har bevæget sig langt igennem programmet og har været ekstremt stærke til at anerkende styrker og svagheder. De agerer i et marked hvor problemet virkelig er der og kun bliver større. Telebranchen bliver konstant presset på økonomien og Energy Cool har løsningen”.

Fokus og adgang til det rigtige netværk er nøglen til vækst
Det er jagten på vækst på den helt rigtige måde, netværk, samspil med eksperter og store koncerner samt en lyst til at møde input og forandringer der sendte Energy Cool ind i vækstprogrammet. Deres store potentiale og geniale ide sikrede dem en plads i forløbet efter en hård udskillelses proces.

For der kræves meget af deltagervirksomhederne undervejs i Scale-Up Denmark powered by Next Step Challenge programmet, og samtlige får +180 timers individuel sparring, camps, milepælsmøder og deres eget advisory board og forretningsudvikler til rådighed under forløbet.

Der åbnes døre til et massivt branche netværk og en lang række koncerner og eksperter baner under og efter programmet vejen for deltager virksomhederne.

Fredericia virksomheden skal dyste i den nationale finale den 12. oktober i København om at blive årets danske scale-up virksomhed på tværs af brancher. Og den vækstrejse som nu er sat på skinner, skal fortsætte for fuld skrue hos Energy Cool,

”Vi er nået langt, men der er SÅ meget potentiale og et kæmpe marked at indtage, så der er kun én strategi. Vi skal give den fuld gas hos Energy Cool, og det skal hele vores fantastiske team nok sørge for. Vi glæder os til at tage skridtet ind på scenen i den nationale finale og til hele den kæmpe rejse vi skal fortsætte på”, slutter Henrik Thorsen, adm. direktør Energy Cool.

Fakta: 

 Next Step Challenge er en del af 3 Scale-Up Denmark centre – Energi Effektive Teknologier, Offshore Industri og Oplevelseserhverv & Turisme.

 Partnerne bag de 3 Scale-Up Denmark centre er: SE Next Step, Insero, Offshoreenergy.dk, Clean, Sønderborg Vækstråd, Esbjerg Erhvervsudvikling, Business Region Esbjerg & Spinderihallerne.

 294 virksomheder blev screenet forud for vækstprogrammets start og 13 vækst potente virksomheder pitchede for både selection boards og publikum.

 Semifinalen afslutter 5 måneders intenst vækstprogram for Scale-Up Denmark centrene for Energi Effektive Teknologier og Offshore Industri.

 Scale-Up Denmarks nationale finale afholdes den 12. oktober 2017 i København.

 Hent mere viden om vækstprogrammet og deltager virksomhederne her:

http://nextstepchallenge.com/ og https://scale-updenmark.com/