For tredje gang rammer musikfestivalen Days of Fury Fredericia, som indtil videre tæller 18 bands på programmet.

“Ja, overskriften er helt klart hardcore, men man vil også kunne høre genrer som punk og metal. I år har vi desuden mange såkaldt mindre bands med, fordi vi gerne vil være med til at fremme den musikalske undergrund”, siger 22-årige Jannie Ravn Bechsgaard og Liv Cecilie Christensen på 21 år, der er henholdsvis presseansvarlig og tovholder i forbindelse med Days of Fury.

Der er altså i høj grad tale om en nichefestival, og Days of Fury kan da også langt fra prale af besøgstal, der matcher de fleste andre festivaler i Danmark.

Det første år kom der 134 , det andet år deltog 100, og denne gang håber man, at nå op på 150 besøgende.

“Det er et realistisk håb, når man kigger på, hvilke bands vi har booket, og det er også det, vi budgetterer med” , siger Liv Cecilie Christensen, og nævner ‘Evergreen Terrace’, ‘Napoleon’ og ‘WolfxDown’, som nogle af festivalens hovednavne.

Der er også flere lokale bands med. Blandt dem er’ Spinkick’, som øver i Ungdommens Hus.

Måske gæster fra Tyskland
Størstedelen af festivalens publikum er også lokale, men Days of Fury har tidligere også trukket enkelte gæster til fra byer som Herning og Aalborg.

“I år håber vi at få besøg fra Hamborg, hvor vi ved, at der er en del fans af hardcoremusikken”, siger Jannie Ravn Bechsgaard.

Uanset hvor gæsterne kommer fra, behøver de ikke at tænke på hjemtransporten, for der er mulighed for overnatning på det udendørs teltareal ved Ungdommens Hus.Drikkevarer kan købes i den graffitimalede togvogn, der står parallelt med ungdomshuset. I køkkenet bliver der lavet mad, som især henvender sig til vegetarer og veganere.

“Dem er der rigtig mange af blandt vores publikum, så det er kun naturligt, at vi gør det på den måde” , siger Liv Cecilie Christensen.

Festivalen finansieres via billetsalg og sponsorater. Blandt andet har Agger Foods sponsoreret ni kilo sojagranulat, som er en vegansk erstatning for kød, og Hotel Medio i Snoghøj bidrager med hotelværelser til musikerne.

På billedet øverst ses fra venstre Liv Cecilie Christensen, Jannie Ravn Bechsgaard og Amy Lotte Lund fra arrangørgruppen.

(Foto: Fredericia Kommune )